På søndag begynder den store konsolkrig

Som rosinen i pølseenden lanceres Nintendo Wii på søndag. Kampen om æren og ikke mindst konsolkunderne er således gået ind i den afgørende fase mellem PS3, Wii og Xbox 360.

Nu er tiden kommet til lancering af Nintendo Wii, der er den tredje og sidste konsol i rækken efter Microsofts Xbox 360 og Sonys Playstation 3.

Fra på søndag kan Wii købes i de amerikanske butikker, og derved er alle deltagerne på banen i konsolkrigen.

Sonys PS3 blev sendt på gaden i den forgangne uge, og efterspørgslen har allerede overhalet udbudet med mange længder.

Hidtidig enehersker

Den sidste konkurrent i kapløbet er Xbox 360, der har siddet som enehersker som enehersker på markedet i et år.

Derved har Microsoft oparbejdet et forspring på 10 millioner solgte konsoller i forholdt til klassens nye drenge.

Det er dog ikke nok, viser en IDC-opgørelse, der på den lange bane dømmer giganten fra Redmond ude af kampen om førstepladsen.

Sony vinder på grund af PS2

Ifølge analysehuset bliver der dog tale om en reel krig, for salget af de tre konsoller rykker meget tættere på hinanden end tidligere.

Sonys PS3 står dog stadig som favorit til at vinde opgøret om brugernes gunst. Det skyldes primært forgængerens store udbredelse.

- Den tidligere popularitet og de mange solgte spil, der kan genbruges på den nye konsol, medføre, at vi har PS3 som vinder af konsolkrigen, siger Anders Elbak, Research Manager hos IDC.

Slaget mellem PS2, Xbox og GameCube blev vundet overlegent af Sony, og det er en af de afgørende faktorer for, at PS3 forudsiges som vinder.

Kigger man på tallene fra sidste generation, havde Sony solgt 90 millioner PS2 i 2005. Xbox kom ind på andenpladsen med 23 millioner, og der var 20 millioner GameCube på verdensplan.

IDC anslår, at årets julesalg vil munde ud i, at der står 3,8 millioner PS3 og 2,6 millioner Nintendo Wii under forbrugernes TV. Ved dette års afslutning har Microsoft dog taget teten med 10 millioner Xbox 360.

Sony sætter spurten ind

Næste jul vil stillingen mellem Sony og Microsoft være uafgjort. IDC forventer, at tallet ligger på 20 millioner konsoller for hver.

Wii vil sælge knap halvdelen, svarende til 8,5 millioner konsoller.

Herefter forventer analytikerne, at Sony sætter slutspurten ind. Når 2008 er forbi vil, der stå 38 millioner PS3, 29 millioner Xbox 360 og 14 millioner Wii i verdens hjem.

Om analytikerne får ret i forudsigelserne kan kun tiden vise, men banen er kridtet op til en tæt kamp mellem de tre konsolproducenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere