Ventureselskabet Dico solgt som lodseddel

Mikael Konnerups ventureselskab Dico, der har stået bag investeringer i blandt andet Mermaid Technology, Phase One og TeleBilling er solgt. Køberen, Ole Hilbert, opfatter sin investering som "lidt af en lodseddel."

Efter at ventureselskabet Dico har overlevet på bankernes nåde i årevis, har ejeren, finansmanden Mikael Konnerup, smidt håndklædet i ringen og solgt selskabet for et ukendt beløb.

Det skriver Erhvervsbladet, der også fortæller, at køberen er finansmanden Ole Hilbert, som ifølge bladet betragter sin nye investering som "lidt af en lodseddel," der kan give en stor gevinst, hvis det lykkes at få solgt Dicos porteføljeselskaber fra.

Hedder WOW i dag

Ifølge det centrale virksomhedsregister, CVR, har Dico allerede skiftet navn og hedder i dag Holdingselskabet WOW.

Siden Dico sidst i halvfemserne nåede overskud på flere 100 millioner kroner, er det gået stærkt tilbage, og selskabet har i dag en samlet gæld på mere end 200 millioner kroner.

I sidste års regnskab 2005 er den almindelige kortfristede bankgæld på 18,4 millioner kroner, mens den langfristede ansvarlige lånekapital er helt oppe på 183 millioner kroner. Alt i alt andrager Dicos gæld 208 millioner kroner.

Med gæld i den størrelsesorden har Dico ikke midler til at finansiere porteføljeselskabernes fortsatte udvikling, men må se passivt se til fra sidelinjen.

En aftale nødvendig

Med tilgodehavender på mere end 200 millioner kroner bliver bankerne nødt til at indgå en aftale om nedskrivning af gælden med den nye ejer.

- Vi skal først nu til at se nærmere på tingene, men det står klart, at vi skal have en aftale med bankerne. Jeg har ikke 200 millioner kroner at skyde ind, så vi skal fundet en anden løsning, siger Ole Hilbert til Erhvervsbladet.

Den 31. december 2005 bestod Dicos aktive portefølje af investeringer i følgende virksomheder: PhaseOne (34 pct.), TeleBilling (20 pct.), Mondosoft (18 pct.), I/O Technologies (17 pct.) og Danish Audio Holding (19 pct.). Derudover omfattede Dicos portefølje på daværende tidspunkt det hvilende selskab Simulex.

Skærmproducenten Mermaid Technology var også tidligere ejet af Dico, men blev fra solgt til SDS Holding i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere