Playstation 3 på trapperne - Sony gør sig klar

Med kun få uger til lanceringen af Playstation 3 i Japan og USA forsøger Sony at overbevise spilverdenen om, at den nye konsol nok skal blive en succes. Antallet af spil til den forholdsvist dyre konsol kommer til at spille en afgørende rolle.

Efter måneders uro om den kommende Playstation 3 forsøger Sony at overbevise spilverdenen om, at spilkonsollen nok skal blive en succes.

Det sker, efter at lanceringen af konsollen flere gange er blevet udskudt på grund af tekniske problemer med blu-ray, og kritiske røster gentagne gange har påpeget, at PS3 bliver for dyr til masserne.

På bloggen Three Speech, der jævnligt bringer interviews med Sonys folk, forsøger Ken Kutaragi, der er administrerende direktør for Sony Computer Entertainment og en af hovedhjernerne bag Playstation, at mane de kritiske røster til jorden.

- Playstation 3 vil få et langt liv, fordi vi implanterede en masse ny og banebrydende teknologi i den. Den er fremtidssikret, siger Ken Kutaragi.

21 spil ved lanceringen

PS3 kommer først til Danmark i marts 2007, men allerede 11. og 17. november i år får spilfans i henholdsvis Japan og USA mulighed for at købe den nye konsol.

Spørgsmålet er dog, om der til den tid er tilstrækkeligt mange PS3-spil på markedet til, at folk gider punge ud med de omkring 5000 kroner for maskinen.

For at overflødiggøre den frygt har Sony netop meldt ud, at der inden udgangen af 2006 vil være mindst 21 spil på markedet, der kan udnytte de teknologiske kræfter i PS3.

Det drejer sig om spil som NBA07, Need for Speed Carbon og Resistance: Fall of Man, og en af de største støtter til PS3, Electronic Arts, garanterer, at der vil komme mange flere spil i den kommende tid.

- Det her er kun begyndelsen. I de kommende måneder og år vil udviklere udnytte fordelene ved PS3’s processorer og blu-ray til at udvikle spil med overbevisende dybde og grafik, meddeler Paul Lee, direktør i EA Studios.

Ikke desto mindre er netop det begrænsede spilkatalog en akilleshæl for Sony, for med en pris på 5.000 kroner vil mange spillere nok kræve, at der trods alt er et vist udbud af spil, der kan udnytte PS3’s muskler allerede fra første dag.

Nægter at tale om konsolkrigen

Det helt store spørgsmål er, om Microsofts Xbox 360 med over et år på bagen allerede har fået så godt fat i markedet, at PS3 må se sig henvist til andenpladsen i den store krig mellem den nye generation af konsoller.

På bloggen Three Speech bliver Ken Kutaragi spurgt, om han tror, at PS3 vil kunne slå Xbox 360 og Nintendos Wii?

- We don’t care, lyder svaret fra Ken Kutaragi.

Det svar kommer, efter at Sony i sidste uge blev nødt til at nedjustere de økonomiske forventninger til 2007, blandt andet fordi man har måttet sænke prisen på PS3 i Japan og udskyde lanceringen i Europa.

Det, sammen med et dårligt salg af den håndholdte PSP og tilbagekaldelsen af en række defekte batterier til bærbare computere, har sat Sony i en situation, hvor PS3 nærmest er tvunget til at blive en succes, når den sendes ud i butikkerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere