Tirsdagens aviser om it

Tele2 mister kunder på voksende marked. Ej blot til Pod. Hurtige it-firmaer har 20 ansatte. Dansk IT optimerer store computere. Indisk trængsel på dansk it-perron. Bilbasen rykker fra alt og alle.

Tele2 mister kunder på voksende marked

Trods voldsom fremgang for bredbånd i Danmark, flygter kunderne fra Tele2. På et halvt år har 2.600 bredbåndskunder opsagt deres abonnement med den fjerde største bredbåndsleverandør i Danmark. Det viser tal fra It- og Telestyrelsen. (Erhvervsbladet)

Ej blot til iPod

Næsten hele kontinentet har overgivet sig til mp3-afspilleren iPod, men langt oppe mod nord er der en gruppe gæve mennesker, der holder stand. Ifølge Brancheforeningen for Forbrugerelektronik, BFE, bliver der solgt betydeligt færre iPods i Danmark, end det er tilfældet i andre lande. Årsagerne hertil er ukendte, det er svært at få oplysninger, endsige tal, ud af Apple, der står bag iPod-succesen, men et kvalificeret gæt lyder på, at danskerne ud over at være gæve også er forholdsvis fornuftige og kigger på alternativerne til de dyre iPods. (Børsen)

Hurtige it-firmaer har 20 ansatte

Den typiske hurtigløber i den danske it-branche har 20 ansatte og en bruttofortjeneste på 12,8 millioner kroner kroner. Det fremgår af en særkørsel, som Greens Analyseinstitut har gennemført på alle de 1.338 danske virksomheder, som i år har kvalificeret sig som gazeller i Børsens store undersøgelse. Ud af det samlede antal danske gazellevirksomheder er 110 - svarende til 8,2 pct. - beskæftiget med it. (Børsen)

Dansk it optimerer store computere

En mindre dansk it-virksomhed, Sosy i Hørsholm, har med udgangspunkt i danskudviklet software specialiseret sig i driftsoptimering af store IBM-computere. Softwaren hedder Giapa, og den kører nu på en lang række virksomheder, som er spredt over hele kloden. Softwaren er et analyseværktøj, som lokaliserer ”usynlige” problemer. (Børsen)

Indisk trængsel på dansk it-perron

De fire store indiske it-virksomheder Tata Consultancy Services, Infosys, Wipro og Satyam er i det stille i færd med at opruste deres nordiske tilstedeværelse hos danske virksomheder. Strategien for dem alle er at få mere balance mellem den omsætning, der genereres i USA, Asien, Mellemøsten og Europa. (Børsen)

Bilbasen rykker fra alt og alle

Den Århus-baserede net-handelsplads for købere og sælgere af brugte biler – Bilbasen - rykker fra alt og alle. Ikke bare blandt it-gazellerne, men også i den samlede, danske gazelleflok. Ingen af de øvrige 1.337 virksomheder kan opvise en vækst på 2.758,8 pct. i løbet af de seneste fire år. Det gode spørgsmål er, om den voldsomme vækst fortsætter. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere