EU støtter HP's kamp mod stress

Stress slår nye idéer ihjel, og det er et problem for innovative virksomheder i it-branchen. HP og industrivirksomheden Foss går sammen i et EU-støttet projekt, der skal bekæmpe stress.

Hewlett-Packard og industrivirksomheden Foss har slået sig sammen om at gennemføre et projekt, der har som mål at bekæmpe stress.

Stressede medarbejdere får ikke nye ideer, og det er et problem for virksomheder, der i høj grad baserer deres vækst på opfindsomme og idérige medarbejdere.

Ifølge en undersøgelse, som Ugebrevet A4 står bag, fylder stress i dag temmelig meget. Undersøgelsen konkluderer blandt andet:

* 10-12 procent af danskerne betegnes som kronisk stressede.

* 15 procent af danskerne melder sig af og til syg på grund af arbejdspres eller stress.

* 36 procent af danskerne tænker hver eneste dag på problemstillinger på jobbet, når de har fri.

* Stress er årsag til helt op mod en fjerdedel af sygefraværet i Danmark. Det betyder, at op mod 35.000 danskere er sygemeldte hver dag på grund af stress.

Arbejdsrelateret stress

Ifølge Arbejdsmiljøinstituttet er 30-40 procent af danskernes stress arbejdsrelateret. Resten handler bl.a. om store krav til privat- og fritidslivet.

- Vi er gået ind i projektet, fordi vi har en klar holdning til stress. Vi vil være en virksomhed med et arbejdsmiljø, der opbygger og udvikler medarbejdernes selvværd, ikke nedbryder det, udtaler HP's administrerende direktør Walther Thygesen i en pressemeddelelse.

Den anden virksomhed i projektet, Foss Analutical, lever af at udvikle og sælge analyseinstrumenter til fødevare, landbrug og foder samt den kemiske industri og medicinalindustrien. Sidste år omsatte Foss, der har godt 1.100 ansatte på verdensplan, for 1,3 milliarder kroner. Selskabet har produktion og udvikling i Danmark, Sverige og USA.

I løbet af det næste år, vil de to virksomheder indhente viden om de faktorer, der udløser stress. Når videnindsamlingen er gennemført, skal den bruges til at udvikle værktøjer til bekæmpelse og håndtering af stress, som kan bruges af alle danske virksomheder.

Usædvanligt samarbejde

Samarbejdet er usædvanligt dels fordi stress normalt betragtes som et internt anliggende i en virksomhed, dels fordi de to virksomheder bag projektet efterfølgende deler resultaterne med virksomheder i resten af landet.

Projektet handler ifølge Foss's administrerende direktør Peter Foss i høj grad også om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.

- Ifølge regeringens globaliseringsstrategi er det ikke kun vores virksomhed, som skal satse på innovation, men hele landet. HP og Foss vil gerne være med til at udvikle redskaber, som kan hjælpe medarbejdere og virksomheder generelt med at håndtere stress, udtaler Peter Foss.

98 procent af Foss's omsætning hentes på markeder med stor konkurrence.

- Måden vi kan holde os i front på, er dybest set ved at være bedst til innovation forstået i bredeste forstand. Men der kommer ikke mange kreative tanker ud af et stresset hoved. Blandt andet derfor bruger vi i Foss flere kræfter på at forebygge stress, lyder det fra Peter Foss i en fælles pressemeddelelse fra Foss og HP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere