Netduel: Home slår Nybolig på nettet

Bedre indhold og nemmere navigation afgør i denne uge Duellen til fordel for n Home. I sammenligningen med Nybolig er der dog ingen af de to mægleres hjemmesider, der imponerer.

I en tæt duel trækker home.dk, ejendomsmægleren Homes bopæl på nettet, sig sejrrigt ud af en sammenligning med nybolig.dk.

Bedre indhold og navigation afgør i denne uge Duellen.

Det viser en måling, som analyseinstituttet Userneeds har foretaget for Computerworld.

Selv om afgørelsen er tæt, har ingen af de to sider dog imponeret Henrik Schmidt, administrerende direktør hos Userneeds.

– Når man tænker på, hvor mange penge, der er i ejendomsmægler-markedet, så er det lidt utroligt, at de ikke klarer sig bedre på navigation og indhold, siger han.

Hos ejeren af Nybolig, Nykredit, undrer underdirektør Karsten Vind sig over, at brugerne skulle mangle informationer.

Løbende analyser

– Vi laver løbende analyser på hvad det er, folk har brug for, og der har vi ikke oplevet, at brugerne har manglet en hel masse information. På en række dimensioner fortæller vi en del mere, end Home gør, og på andre dimensioner står de bedre, siger han.

Karsten Vind føler sig ikke som en slagen mand og hæfter sig ved at de to sider ligger meget tæt i bruger-undersøgelsen.

Den tætte afgørelse mener han kan skyldes, at Nyboligs hjemmeside er ældre end Homes, der derfor har haft nogle muligheder for at forny indholdet, som Nybolig endnu ikke har implementeret.

Nybolig arbejder på en relancering af hjemmesiden, men Karsten Vind ønsker ikke at løfte sløret for, hvornår en forbedret nybolig.dk vil se dagens lys.

Plads til forbedringer

Selv om om Home har fået en bedre bedømmelse hos Userneeds’ 1000 mand store testpanel, erkender it-chef Hanne Brandt, at der stadig er plads til forbedringer.

– De sidste år har vi lagt meget vægt på vores kerne-ydelse, som er præsentationen af vores boliger. Der vil vi vise så mange og så uddybende informationer, som overhovedet muligt. Men man kan spørge, om man ikke
kunne gøre noget mere ud af at forklare eksempelvis om købsprocessen, tilstandsrapporter, og hvad man som køber eller sælger skal gøre. Det vil vi meget gerne arbejde videre med, siger hun.

Men måske navigationen er det første sted, hvor udvikler-holdet burde tage fat.

Svært at finde mæglere

Flere af Userneeds testpersoner nævner nemlig, hvor svært det er at finde frem til oplysninger om ejendomsmæglerkædens mæglere.

Henrik Schmidt er helt på linie med brugerne. Også han mener, at Home kunne forbedre sit navigationssystem.

Konkret peger han på, at det kan være svært at kende forskel på menupunkterne myHome og Homes Verden.

Sidstnævnte indeholder de oplysninger om kædens mæglere, som mange brugere havde svært ved at finde frem til i undersøgelsen af siden.

– Jeg er enig, siger Hanne Brandt og fortsætter:

– Vi er godt klar over, at vi kan gøre det bedre på andre punkter, men det er jo en afvejning af, hvor man skal lægge udviklingsressourcerne i forhold til, hvad der interesserer brugerne. Og i første omgang valgte vi at fokusere på præsentationen af boligerne.

Besværlig navigation

Også på nybolig.dk har brugerne vurderet navigationen som besværlig.

Selv om vurderingen ikke tilfredsstiller underdirektør Karsten Vind, får den ikke dommedagsklokkerne til at ringe.

– Det tal vil man selvfølgelig altid gerne have bedre, men det er ikke noget, der foruroliger mig. Vi har masser af kunder, der bestiller materiale fra siden, så vi oplever ikke, at de har problemer med at finde frem til det, de har brug for, siger han.

Brugernes problemer med navigation og indhold får alligevel ikke Henrik Schmidt fra Userneeds til at uddele dumpekarakterer til de to hjemmesider.

Han mener, at begge sider indeholder mange kvaliteter, som de hver især kan lære af.

– Nybolig vil kunne lære meget af Homes måde at være rådgivende på, for Home har bedre forstået den del. Home er god til at forklare om blandt andet forældrekøb og opsparing. Til gengæld er Nybolig bedre til finansiel rådgivning, mener direktøren for analyseinstituttet Userneeds.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere