Topchef: 6-tal til Sander

Formand for Dansk IT, Lars Mathiesen, kalder videnskabsminister Helge Sanders it-udspil perspektivløst. Nyt initiativ – CIO Innovation Forum – skal være en hjælpende hånd.

Formand for Dansk IT og topchef hos Nykredit skyder nu med skarpt mod videnskabsminister Helge Sanders it-udspil, som Computerworld præsenterede for en uge siden.

Lars Mathiesen, it-direktør hos Nykredit, kalder visionen om et fuldt ud digitaliseret Danmark i 2012 for velkommen, men giver et trist 6-tal til de 12 initiativer, der skal banen vejen mod målet.

På listen over ministerens initiativer er blandt andet skabelsen af en borgerportal, bredbånd til alle og aktiv udnyttelse af digitalt tv.

For meget teknik

– Karakteristisk for alle initiativerne er, at de fjerner tekniske forhindringer, så vi som borgere får bedre værktøjer til rådighed. Men de rækker ikke til, at det danske samfund bliver fuldt ud digitaliseret. Det kræver et helt andet og mere perspektivrigt syn på it, fastslår Lars Mathiesen, der til daglig er direktør for Koncernudvikling og -IT hos Nykredit.

– It bør for eksempel være en integreret del af uddannelsessystemet, og brugen af it skal i langt højere grad tænkes i forhold til brugernes behov. For eksempel nytter det ikke med en borgerportal, hvis ikke det lykkes at få borgerne til at bruge den. Det kræver handlingsplaner, og dem har jeg svært ved at se i dag, siger han.

Skaber tænketank

Derfor barsler Lars Mathiesen nu med en it-tænketank, der kommer til at bestå af landets fremmeste it-sagkyndige. Navnet bliver CIO Innovation Forum, og drives i et samarbejde mellem Dansk IT og Computerworld.

Målet er at komme mange skridt videre og undgå, at Danmark sakker bagud. Dels skal der i tænketanken tænke innovativt og kreativt i forhold til eksisterende problematikker på it-området.

Dels vil tænketankens mål være at få informationsteknologien helt op i den tunge ende af den politiske dagsorden på linje med miljø-, økonomi- og integrations-debatterne. Her bør den ifølge Lars Mathiesen befinde sig, hvis Danmark skal skridtet videre.

– It kommer til at spille en rolle i alt, hvad vi gør, og skal vi være i front med denne udvikling i Danmark, skal vi styrke it’s position. Derfor er der brug for nytænkning og en overordnet debat om anvendelsen af it, siger Lars Mathiesen.

Læs hele interviewet med Lars Mathiesen i den trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere