Danske Telecom tavs om Intel-milliarder

Danske Telecom vil hverken sige ja eller nej til, om medejeren Clearwire vil pumpe flere penge i selskabet, efter Intel Capital har givet hele 3,5 milliarder kroner til selskabet til udbygningen af WiMax.

Netværksudbyderen Danske Telecom er tavs som en østers, når det handler om kommende kapitaltilskud fra den amerikanske ejer Clearwire, der netop har fået tilført hele 3,5 milliarder kroner fra Intel Capital.

De mange Intel-penge skal ellers bruges til at sætte ekstra fart i udrulningen af WiMax, som er netop hvad Danske Telecom arbejder med.

- Det er fortroligt, hvorvidt Clearwire vil investere flere penge i Danske Telecom, så jeg vil hverken be- eller afkræfte, at det skulle være tilfældet, siger Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør i Danske Telecom.

Tab på 32 mio

Danske Telecom tabte 32 millioner kroner sidste år, hvor selskabet fik rullet trådløst bredbånd ud i København, Odense og Århus.

Tabet var en markant stigning i forhold til året før, hvor selskabet tabte 5,1 millioner kroner.

Underskuddet var forventet, fastholder Peter Jerry Sørensen, der trods udsigterne til endnu et underskud i 2006 peger på, at det hele ser fornuftigt ud og kører efter planen.

Selskabet har nemlig for tiden 7.000 kunder på plads, og antallet stiger fortsat. Danske Telecfom forventer at have rundet 10.000 kunder til nytår.

- Vi er meget positive overfor Intel-investeringen i Clearwire. Det er jo noget, der styrker vores aktionær, siger Peter Jerry Sørensen.

- Men med et underskud på 32 millioner kroner sidste år ville et kapitaltilskud fra Clearwire vel lune?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Men jeg kan sige, at Intel har investeret pengene i Clearwire Corporation, der er øverste selskab i koncernen, som er mindretalsaktionær i Danske Telecom. Som udgangspunkt har investeringen derfor intet med Danske Telecom at gøre, siger Peter Jerry Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere