Celeron på 1,7 GHz

Den nye Intel Celeron med samme kerne som Pentium 4 er blevet lanceret. Samtidig kommer en dyrere og sikkert også hurtigere Pentium III-lignende Celeron på 1,4 GHz.

Nyhed

Chipgiganten Intel har lanceret to nye processorer i Celeron-serien. Den ene af dem er baseret på samme processorarkitektur som Pentium 4, og den har en clockfrekvens på 1,7 GHz. Den anden har samme processorkerne som Pentium III, og den må nøjes med 1,4 GHz.

1,7 GHz Celeron er fremstillet med 0,18 mikron teknologi, og den har en systembus med en frekvens på 400 MHz. I disse henseender ligner den de første Pentium 4-processorer, der kom på markedet. Den har 478 ben, og kan benyttes på samme bundkort som Pentium 4 til Socket 478.

Der er dog tale om en stækket version af Pentium 4, for 1,7 GHz Celeron har kun 128 kilobyte L2-cache. Det er en fjerdedel af, hvad de nyeste Pentium 4-processorer kan prale med, og det går selvfølgelig ud over ydelsen.

Hvis man har et nyere bundkort med Socket 370, kan man nu opgradere med en 0,13 mikron 1,4 GHz Celeron. Denne processor ligner Pentium III til forveksling, dog er busfrekvensen kun 100 MHz. Størrelsen af L2-cachen på denne model er 256 kilobyte.

Det kan virke forvirrende, at der nu findes Celeron-processorer med to helt forskellige arkitekturer. Forvirringen bliver nok ikke mindre af, at Intel har valgt at gøre versionen med 1,4 GHz dyrere end modellen på 1,7 GHz. Førstnævnte koster 89 dollar, mens sidstnævnte koster 83 dollar stykket - hvis man køber 1.000 stk.

Prisforskellen er faktisk fornuftig nok, for en 1,4 GHz Celeron med Pentium III-kerne er sandsynligvis hurtigere end en 1,7 GHz Celeron med Pentium 4-kerne til langt de fleste opgaver. Som bekendt er clockfrekvens ikke det eneste saliggørende for processorers ydelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere