HP indgår forlig med Bluecom

I efteråret sidste år trak HP it-distributøren Bluecom i retten for at sælge ulovligt importeret HP-udstyr. Bluecom, der tidligere været i søgelyset for at sælge falske produkter, har nu indgået forlig med HP.

Et halvt år efter, at Hewlett-Packard beviste, at it-distributøren Bluecom solgte ulovligt importeret HP-udstyr, har de to parter indgået et forlig.

Et forlig, som Bluecoms konstituerede administrerende direktør Uffe Elander angiveligt ikke kender noget til.

- Uffel Elander kender ikke noget til noget forlig med Bluecom og har ingen kommentarer, er den overraskende besked en dame i receptionen overbringer fra Bluecom-direktøren.

En misforståelse

Senere har Uffe Elander ringet til Computerworld for at korrigere den udtalelse:

- Der må være sket en misforståelse. Selvfølgelig kender jeg til forliget, men jeg har ingen kommentarer til det i øjeblikket, siger Uffe Elander.

Ifølge HP indebærer forliget, at Bluecom skal betale erstatning til HP og udlevere de fundne ulovligt importerede produkter.

- Jeg kan ikke oplyse detaljer, men Bluecom skal betale et betydeligt beløb i erstatning og udlevere et betydeligt antal ulovligt importerede produkter, siger Klaus Gregersen, salgschef med ansvar for forhandlerkanalen hos HP.

Som en del af forliget har HP fremover mulighed for at aflægge Bluecom besøg for at sikre, at selskabet ikke igen får ulovligt importerede produkter fra lande udenfor Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS-området) på hylderne.

Ikke første gang

Da HP afslørede Bluecom sidste år, var det ikke første gang, at distributøren blev taget med fingrene i en ulovlig kagedåse.

I april 1999 kom det frem, at Bluecom solgte falske bundkort fra ASUSTeK.

Og få dage efter den afsløring skrev Computerworld, at Bluecom udover de falske bundkort også havde solgt brugte netkort som nye, forfalskede Pentium II-processorer og lige så forfalskede Microsoft-mus.

Måneden efter, i maj, fik Bluecom en dom i fogedretten, der tvang virksomheden til at standse sin parallelimport af 3Coms produkter i hele EU.

Tre retssager anlagt

Sagen mod Bluecom er blot én ud af tre retssager om parallelimport, som HP har anlagt i EØS-området inden for de sidste 18 måneder.

Det grå marked, inklusiv illegal import ind i EØS-lande, uautoriserede salg og svigagtige krav om rabat, omsætter på verdensplan for mere end 234 milliarder kroner årligt.

Dette store tal fremgår af en brancheundersøgelse foretaget af konsulentfirmaet KPMG og the Alliance for Grey Market and Counterfeit Abatement (AGMA).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere