Første stationære Transmeta-pc

NEC har lanceret en kompakt og støjfri pc med en Crusoe TM5800 processor.

Nyhed

Den japanske IT-gigant NEC har præsenteret en stationær pc, der drives af en Transmeta Crusoe TM5800 processor.

Denne ikke særligt kraftige processor kendes ellers mest fra bærbare pc'er, idet den ikke bruger ret meget strøm. Det lave strømforbrug betyder, at processoren ikke behøver aktiv køling i form af en blæser, og dermed dæmpes støjen fra pc'en. NEC Mate har ekstern strømforsyning, så pc'en er helt uden blæsere.

Processoren har en frekvens på op til 900 MHz, og kontor-pc'en er i øvrigt udstyret med 128 megabyte RAM, en 20 gigabyte harddisk og et cd-drev.

Den kompakte pc leveres med en 15'' fladskærm, og prisen er 246.000 yen, svarende til godt 15.000 kroner.

Til at starte med er det kun det japanske marked, der får glæde af NEC Mate. I Japan er de små pc'er langt mere populære end i resten af verden, hvor man for det meste har mere plads at gøre godt med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere