Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Verdens største netværk af piratstreaming lukket ned / Googles nyeste værktøj sat på pause i Danmark efter kritik / Sydøstasien overrendes af hackere på grund af hastværk / Tidligere Capgemini-profil ny nordisk chef ved designbureau

Verdens største netværk af piratstreaming lukket ned / Googles nyeste værktøj sat på pause i Danmark efter kritik / Sydøstasien overrendes af hackere på grund af hastværk / Tidligere Capgemini-profil ny nordisk chef ved designbureau

Godmorgen.

Dagens korte morgen-overflyvning over it-verdenen er igen leveret af Frederik Therkildsen.

God læselyst

Verdens største netværk af piratstreaming lukket ned

Det er lykkedes vietnamesisk politi i samarbejde med The Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), en organisation, der inkluderer Disney og Netflix at lukke en række piratsider ned.

Det drejer sig om Fmovies, der er ifølge Hollywood Reporter er det største netværk for piratstreaming.

I alt har Fmovies netværk, der også omfatter websteder som bflixz, flixtorz, movies7, myflixer og aniwave, haft 6,7 milliarder besøg mellem januar og juni.

"Dette er en fantastisk sejr for skuespillere, medarbejdere, forfattere, instruktører og studier rundt om i verden," udtaler ACE's bestyrelsesformand Charles Rivkin i en kommentar.

Googles nyeste værktøj sat på pause i Danmark efter kritik

Google har ikke tilladelse til at bruge mediers indhold i selskabets nyeste satsning: Google AI Overview.

Det mener interesseorganisationen Danske Medier og rettighedsorganisationen DPMCO, som har klaget “officielt” til techgiganten, skriver Mediawatch.

Kort fortalt producerer den nye søgefunktion, som allerede findes i USA og Storbritannien, korte resumér af de links, som den finder mest relevant.

På den måde slipper brugerne for at klikke ind på selve siderne - men Danske Medier ser altså, at den model både vil udhule mediernes økonomi og true demokratiet.

”Det virker måske åbenlyst, men techvirksomhederne har gang på gang vist en fundamental mangel på respekt for gældende lov, så i et forsøg på at gøre reglerne helt klare for Google, har vi officielt meddelt dem, at de – for så vidt angår medieindhold – ikke kan lancere AI-søgeværktøjet i Danmark,” udtaler Dicle Duran Nielsen, administrerende direktør i Danske Medier i en meddelelse.

Sydøstasien overrendes af hackere på grund af hastværk

Man kan få indtrykket af, at russiske cyberkriminelle angriber europæiske virksomheder både for økonomi og ideologi.

Men ny undersøgelse fra Trend Micro viser, at særligt lande i Sydøstasien også oversvømmes af ransomware-angreb, så væksten i angreb nu overgår vesten - og 2024 bliver endnu et kedeligt rekordår.

"Der sker en masse digitaliseringsinitiativer i regionen, hvor regeringer støtter og opmuntrer til brugen af ​​onlinetjenester og betalinger," siger trendspotter hos Trend Micro Ryan Flores til Dark Reading.

"På grund af hastværket til infrastruktur og tjenester er sikkerhed oftest henvist til en lavere prioritet, da prioritet nummer et er at få tjenesten eller platformen på markedet så hurtigt som muligt."

Angreb mod vesten udgør stadig en tredjedel, men med et stort mørketal.

Tidligere Capgemini-profil ny nordisk chef ved designbureau

Norske Gøril Rønning er ansat som nordisk chef for NoA Ignite.

NoA Ignite er et digitalt designbureau, som ifølge sin hjemmeside har flere C25-virksomheder som kunder.

Gøril Rønning kommer senest fra en mangeårig stilling hos Capgemini – senest i rollen som VP og leder af Capgeminis Technology Consultancy Practice i Norge.

“Gøril er et perfekt match for NoA Ignite, fordi hun både har en bred erfaring og forståelse for det massive forretningspotentiale, der ligger i at kombinere strategi, design og data med med avancerede teknologiske løsninger. Hvilket er det sweet spot, NoA Ignite opererer i,” udtaler den danske landechef Henriette Hosbond i en meddelelse.