Microsoft blæser til krig på annoncer

Microsoft skifter nu til sin egen online-annoncetjeneste, adCenter, så annoncører kan placere annoncer direkte på Microsofts søgesites i stedet for at gå gennem Yahoo.

Nu vil Microsoft have sin del af markedet for onlineannoncer, der vurderes at have en årlig værdi på omkring 90 milliarder kroner.

Onsdag offentliggjorde den amerikanske softwarekæmpe, at den lancerer sin egen annonceservice adCenter.

Konsekvensen er, at de annoncører, der tidligere måtte gennem Yahoo for at placere annoncer på Microsofts søgesites, nu kan gøre det direkte.

400.000 annoncører

Både Google og Yahoo er store på online-annoncering. I forbindelse med en retssag sidste år blev det afsløret, at alene Google har betydeligt mere end 400.000 annoncører.

Indtil sidste år købte annoncører betaling-pr-klik-annoncer på MSN Search gennem Yahoos Ouverture-tjeneste, men gennem de seneste måneder har adCenter og dermed Microsoft overtaget en stigende del af disse annoncer i sin testfase.

På trods af, at Microsoft kaster mange ressourcer efter at markedsføre sin nye annoncetjeneste, mister annoncemediet MSN Search terræn til både Yahoo og Google, viser opgørelser fra marts måned.

I USA faldt MSN Searchs andel af internetsøgninger fra 14 procent til 11, mens Google og Yahoos andel af månedens søgninger steg til henholdsvis 49 og 22 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere