Mobil it er al besværet værd

Gevinsterne ved mobile it-investeringer er så store, at det er værd at slås med ekstra udfordringer som sikkerhed og distanceadministration. Og når alt kommer til alt, er sikkerhedsproblematikkerne slet ikke så voldsomme, som mange frygter, vurderer mobility-eksperter.

Gevinsterne ved mobile it-investeringer er så store, at det er værd at slås med ekstra udfordringer som sikkerhed og distanceadministration. Og når alt kommer til alt, er sikkerhedsproblematikkerne slet ikke så voldsomme, som mange frygter, vurderer mobil

Fordelene ved mobilt it vejer langt tungere end de ulemper og gener, det påfører især it-afdelingen. For godt nok er der store udfordringer ved at administrere de mobile enheder, fordi de som regel er i brug langt fra it-afdelingen. Og et skærpet fokus på sikkerhed er ligeledes nødvendigt. Men på den anden side venter gevinsterne, og de er så store, at it-afdelingen ikke bør tøve med at komme i gang.

Budskabet kommer fra flere eksperter, som CIO har talt med. Alligevel oplever analysehusene, at virksomhederne har svært ved at slippe trykket på bremsen.

– Den største barriere for udviklingen af mobile it-løsninger handler om sikkerhed, siger IDC-analytiker med speciale i mobilt it, Brian Troelsen.

Ifølge IDC sætter 60 procent af it-lederne sikkerhed øverst på dagsordenen, når de skal beskrive årsagen til, at de er tøvende overfor at indføre mere mobilitet i virksomhederne.

Utallige sikkerhedsmuligheder

Den danske sikkerhedsekspert Steen Pedersen fra firmaet Equant er en af dem, der maner til besindighed.

– Hvis man tænker sikkerhed ind i den mobile løsning fra begyndelsen i stedet for at lappe på systemerne efterfølgende, så er det ikke så besværligt, siger han.
I dag findes der nemlig løsninger til de væsentlige sikkerhedsproblematikker.

– I øjeblikket er det største problem ved mobile enheder, at de kan indeholde fortrolige oplysninger. For eksempel kan det være ret nemt at forudse, hvor en forretning drejer hen, hvis man får indblik i en direktørs kalender og e-mail. Men vi ser, at flere og flere løser det problem, ved at de kan slette data fra centralt hold. Ganske som vi kender det, fra når vi spærrer et stjålent kreditkort, siger Steen Pedersen.

Læs hele historien i det trykte magasin CIO (april 2006)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere