Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny CISO til Systematic / IBM åbner kvante-datacenter i Tyskland / 60 procent af svenske virksomheder og og myndigheder ramt af alvorligt cyberangreb

Morgen-briefing: Ny CISO til Systematic / IBM åbner kvante-datacenter i Tyskland / 60 procent af svenske virksomheder og og myndigheder ramt af alvorligt cyberangreb / Visma køber HR-firma i Chile

Mornings. Så nåede vi fredag, og Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd slutter tjenesten i denne omgang. Niels Veileborg ønsker god weekend, når I når så langt.

Ny CISO til Systematic

Systematic har ansat Henrik Skovfoged som Chief Information Security Officer (CISO).

Med en kandidatuddannelse i revision fra Aarhus School of Business og flere certificeringer inden for IT-sikkerhed, herunder Certified Information Systems Security Professional (CISSP) og Certified Cloud Security Professional (CCSP), får Systematic en CISO med tung erfaring inden for området.

Inden sin tiltrædelse hos Systematic var Henrik Skovfoged Business Unit Lead hos Trifork Security, hvor han blandt andet var ansvarlig for etableringen af virksomheden som et selvstændigt brand inden for cybersikkerhed og for implementeringen af compliance-initiativer som NIS2 og ISO27001.

Han har desuden haft ledende roller hos Conscia, hvor han stod i spidsen for virksomhedens cybersikkerhedsstrategi på tværs af flere lande.

Henrik Skovfoged tiltrådte stillingen i september 2024.

IBM åbner kvante-datacenter i Tyskland

IBM åbner sit første kvante-datacenter i Europa. Det nye datacenter, som ligger i Tyskland, gør avanceret kvantecomputing tilgængelig for europæiske virksomheder og forskningsinstitutioner.

Datacenteret huser nogle af IBMs mest avancerede kvantesystemer, herunder det nye IBM Quantum Heron-baserede system, som tilbyder 16 gange bedre ydeevne og 25 gange højere hastighed end tidligere systemer.

“Danmark, som er en af kvanteteknologiens førernationer, vil med det nye center få nemmere adgang til den banebrydende teknologi, indtil vi som nation selv får opbygget en tilstrækkelig og nødvendig infrastruktur på området. Det kan blive en decideret gamechanger for vores udvikling på området i landet,” siger Jan Lillelund, CTO for IBM Danmark.

60 procent af svenske virksomheder og og myndigheder ramt af alvorligt cyberangreb

Seks ud af ti svenske virksomheder og organisationer siger i en ny undersøgelse, at de er blevet ramt af et cyberangreb det seneste år, som har givet alvorlige forstyrrelser. Det skriver ComputerSweden.

Det fremgår af Nordic Cyber Resilience Report som blev udført af Axiom Insight på bestilling af Tietoevry. 3 000 organisationer i Sverige, Finland og Norge har svaret, heraf 1.000 i Sverige.

88 procent forventer, at cyberkriminalitet vil stige, men kun 27 procent føler sig meget sikre på organisationens evne til at opdage og håndtere et cyberangreb..

Samtidig oplyser 74 procent, at deres organisation har øget investeringerne i cybersikkerhed. Næsten halvdelen har en plan for at håndtere cyberangreb, og 67 procent har også foretaget en form for risikoanalyse.

Visma køber HR-firma i Chile

Visma køber chilenske Rex+ Group, som leverer SaaS-løsninger til løn- og personalestyring

“Rex+ er en virksomhed, vi har fulgt længe. Vi er imponerede over deres moderne og fleksible platform for HR-ledelse, der gør det muligt for organisationer at tage sig godt af deres folk på en effektiv og brugervenlig måde”, siger Alvaro Capobianco, præsident for Visma Latin America.

Rex+ Group og dets datterselskaber (Rex+, Vixonic, Gaxu & Bnovus) vil fortsætte med at operere uafhængigt under samme navn og ledelse og samarbejde med andre Visma-virksomheder i Latinamerika.