Artikel top billede

Efter 32 bestsellere i bogform bliver Alex Cross nu stjernen i sin egen serie

Hovedpersonen i James Pattersons bogserie er tidligere blevet filmatiseret med Morgan Freeman i hovedrollen. Aldis Hodge tager nu over i ”Cross” på Prime Video.

Efter sin store succes med serien ”Reacher” baseret på Lee Childs bøger satser Prime Video på at hente nye kunder i butikken med endnu en kriminalserie baseret på populære bøger.

Blandt internationale krimiforfattere er det svært at komme uden om amerikanske James Patterson, der har lagt navn til over 200 bøger siden sin debut i 1976 og har solgt millioner af bøger.

Hans største hit har været de foreløbig 32 bøger om kriminalassistent og retspsykolog Alex Cross fra Washington DC, der har helt unikke evner til både at efterforske og forstå de mange mordere og psykopater, han støder på i sit virke.

Det får skuespilleren Aldis Hodge brug for, når han i ”Cross” skal efterforske en seriemorder i en historie, der sjovt nok ikke tager direkte afsæt i en af James Pattersons mange bøger.

I stedet vil producenterne overraske seerne med udgangspunkt i hele Alex Cross’ personlighed og historie – og Amazon har allerede på forhånd givet grønt lys til to sæsoner, så der bliver god plads til at udforske Cross’ verden.

Ben Watkins, som står bag serien Cross, lover en stærk fortælling, som angiveligt vil blive noget helt unikt.

Aldis Hodge har tidligere vist sig frem i filmen Black Adam, og Ben Watkins er efter eget udsagn gået efter en hovedrolleindehaver, som både kunne levere selvsikkerhed, sexappeal og kunne være intellektuelt sulten i rollen.

Om det lykkes, kan du få en fornemmelse af i den første trailer lige her.

James Pattersons bøger om Alex Cross er tidligere blevet filmatiseret til det store lærred. Tilbage i 1997 og 2001 var det Morgan Freeman, der spillede Alex Cross i filmene ”Kiss the Girls” og ”Along Came a Spider” baseret på de første bøger i serien. I 2012 var det så Tyler Perrys tur i filmen ”Alex Cross”.

Den første sæson af Cross lander på Prime Video 14. november.

Du kan se traileren her.