Groupcare sparer 60 procent på outsourcing

Danske Groupcare sparer 60 procent af omkostningerne ved at lade udviklere i Bangladesh stå for udviklingen af den næste generation software til firmaets nettjeneste.

Valget faldt på Bangladesh, da it-firmaet Groupcare skulle træffe beslutning om at sætte udviklingsarbejdet på den næste generation af software i gang.

Den beslutning sparer firmaet for 60 procent af omkostningerne på det store projekt, hvor Groupcare vil spendere 15 mande-år.

Men der er mange ting man skal lære, når man som virksomhed kaster sig ud i projekter i lande, som både geografisk og kulturelt ligger langt fra Europa, fortæller Steen Alexander, koncernchef i Groupcare, som sælger kommunikation over internettet.

- Kommunikation på tværs af kulturelle grænser skal man tillægge meget stor betydning, siger Steen Alexander.

Store kulturelle afstande

Ikke alene er afstandene store, men de kulturelle afstande kan også forsinke processer eller medvirke til utilsigtede misforståelser i problemformuleringer.

Derfor er det altafgørende at man har en meget effektiv kommunikationsproces, når man planlægger et projekt, mener Steen Alexander.

Det problem valgte Groupcare at løse ved at ansætte danske projektledere på lokationen i Dakka, Bangladesh.

De danske medarbejdere tager sig af både det projektmæssigtmæssige og kommunikationsmæssige ansvar for udviklingen af den nye software.

- Det har sparet meget tid og frem for alt minimeret antallet af misforståelser undervejs, siger Steen Alexander.

Ha' et fælles sprog

Sproget giver typisk problemer, når man outsourcer.

For at imødekomme det, har Groupcare valgt at dokumentere arbejdet ved hjælp af engelsktalende personale, som dagligt opdaterer projektbeskrivelser på engelsk og udveksler al kommunikation skriftligt, fortæller Steen Alexander.

Udviklingen af Groupcares nye software er beregnet til 15 mandeår.

Steen Alexander regner med at outsourcing af arbejdet til Bangladesh sparer virksomheden i omegnen af 60 procent, selv om omkostninger af rejser og projektledelse er indregnet.

Men selv om det økonomiske incitament altså kan være stort, er der andre fordele ved at outsource.

Et andet vigtig parameter er nemlig fleksibiliteten i den ressource, som man har i Danmark kontra i Bangladesh, fortæller Steen Alexander.

Skalering hurtigere ude

- Det afgørende er, hvor hurtigt man kan skalere sit udviklingsteam op og ned. Og det kan være svært at gøre hurtigt i Danmark, siger Steen Alexander.

Ud over fordelen ved mere fleksibilitet i arbejdet ved at outsource, er der også en tredje - men nok så vigtig - fordel ved at lægge arbejdet ud af virksomheden, mener Groupcare-

- Soliditeten og kvaliteten i den kode der bliver designet har mulighed for at blive højere i Bangladesh end i højtlønsområder, siger Steen Alexander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere