Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

Begraver stridsøksen: Oracle og AWS går sammen om stor-satsning

Generelt set har Oracle været mere rettet mod Azure og senest Google, men nu er AWS kommet med på vognen med en ny aftale. Det sker på trods af, at Oracle-stifter Larry Ellison tidligere har kritiseret AWS.

Oracle og AWS er nu partnere.

Forholdet har ellers været præget af hård konkurrence og et par stikpiller i ny og næ.
Larry Ellison, som er Oracles stifter, formand og CTO, har nemlig ikke altid haft pæne ord at sige om rivalerne fra Amazon.

Ved en præsentation til investorerne tilbage i 2022 proklamerede Ellison, at han gik efter store AWS-kunder.

"Jeg har personligt talt med nogle af Amazons mest berømte brands, der kører AWS," sagde han ifølge CRN og fortsatte:

"Og AWS-regningen bliver meget stor. Og de kan spare enormt mange penge ved at flytte til OCI. Og vi forventer, at vi i næste kvartal vil annoncere nogle mærker og virksomheder, der flytter fra Amazon til OCI, som vil chokere dig."

Han har også tidligere kritiseret AWS for at have en ”meget risikabel sikkerhedsarkitektur” såvel som at være langsom i forhold til Oracle Cloud.

Oracle har derfor de sidste par år primært haft samarbejder med Microsoft – et partnerskab som blev udvidet tidligere på året. Og det er heller ikke længe siden, at Oracle indgik en stor aftale med Google, mens det hidtil kun har været mindre aftaler med AWS, hvor enkelte funktioner har fungeret på tværs, men nu er den tid forbi, og stridsøksen er begravet.

Oracle på AWS

Oracle og AWS har netop annonceret en større fælles indsats ved navn Oracle Database@AWS.

Det nye tilbud giver kunder adgang til Oracle Autonomous Database og Oracle Exadata Database Service på AWS. Kunderne vil få kombinerede funktioner fra Oracle Cloud Infrastructure (OCI) og AWS inden for områder som databaseadministration, fakturering og kundesupport.

Kunderne vil også få mulighed for at forbinde virksomhedsdata i Oracle Database med applikationer, der kører på Amazon Elastic Compute Cloud, AWS Analytics-tjenester eller AWS' AI og maskinlæring, inklusive Amazon Bedrock.

Oracle Database@AWS skal give kunderne mulighed for at samle data i en platform og benytte disse data på tværs af funktioner fra både Oracle og AWS. Aftalen fører også til lav latens mellem Oracle-databaser og applikationer på AWS.

"Vi oplever en enorm efterspørgsel fra kunder, der ønsker at bruge flere skyer," udtaler Larry Ellison i en pressemeddelelse og fortsætter:

"For at imødekomme denne efterspørgsel og give kunderne det valg og den fleksibilitet, de ønsker, forbinder Amazon og Oracle problemfrit AWS-tjenester med den allernyeste Oracle Database-teknologi, herunder Oracle Autonomous Database. Med Oracle Cloud Infrastructure installeret i AWS-datacentre, kan vi give kunderne den bedst mulige database- og netværksydelse."

Matt Garman, der er CEO hos AWS, nævner, at flere kunder har kørt Oracle-systemer i AWS’ cloud. Derfor er han glad for den nye aftale.

"Dette nye, dybere partnerskab vil give Oracle Database-funktioner inden for AWS for at give kunderne mulighed for at drage fordel af fleksibiliteten, pålideligheden og skalérbarheden i verdens mest udbredte cloud," udtaler Garman.

Oracle og AWS fremhæver selv følgende funktioner:

  • Nul-ETL-integration mellem Oracle Database-tjenester og AWS Analytics-tjenester.

  • Muligheder for at forenkle og accelerere migreringen af ​​deres Oracle-databaser til cloud, herunder kompatibilitet med gennemprøvede migreringsværktøjer såsom Oracle Zero Downtime Migration.

  • En ny indkøbsoplevelse via AWS Marketplace, der gør det muligt for kunder at købe Oracle Database-tjenester ved hjælp af deres eksisterende AWS-forpligtelser og bruge eksisterende Oracle-licensfordele.

  • En samlet supportoplevelse fra både AWS og Oracle.
  • Integration med Amazon Simple Storage Service for at udføre sikkerhedskopiering og gendannelse af databaser og hjælpe med gendannelse i tilfælde af nødsituationer.
Lige nu er den nye satsning tilgængelig i forhåndsvisning, men den vil blive bredt tilgængelig i løbet af 2025.