Nyansatte overtager konkursramte Accelerate

To ildsjæle viderefører et uddannelseskoncept, der ellers var ved at forsvinde sammen med den konkursramte virksomhed Accelerate. Den første investor er på banen.

Frederiksberg-selskabet Accelerate er under konkursbehandling, men virksomhedens idé lever videre.

Accelerates koncept, der handler om at tage hånd om en virksomheds uddannelsesbehov fra a til z, er ifølge medarbejder Kent Fallesen så godt, at han sammen med sin kollega Palle Damkjær har fundet frem til en investor, der har købt virksomhedens aktiver ud af konkursboet.

- Jeg blev ansat i Accelerate for to måneder siden og kunne med det samme se, at der ikke var styr på ret meget i den virksomhed, siger Kent Fallesen.

Fem direktører på fem år

Accelerate har i selskabets knap fem et halvt år lange levetid haft fem direktører i spidsen.

Den sidste i rækken, Ramon Riemann, blev indsat som direktør op til konkursbegæringen, som han i øvrigt selv stod for.

Daværende direktør, Michael Brun, blev afskediget for at selskabet kunne sikre kontrol med den efterfølgende konkurs, som Ramon Riemann udtrykker det.

Kaos og muligheder

Selv om det hele sejlede, kunne Kent Fallesen og Palle Damkjær se en masse muligheder i Accelerates koncept, der nu videreføres i den nyetablerede virksomhed, Eduka.

- Markedet for at videreuddanne sine medarbejdere er meget uoverskueligt og her er det, at vi går ind som en supplerende uddannelsesfunktion for virksomhederne og bærer hele processen, siger Kent Fallesen, der er 38 år.

Han er netop vendt hjem til Danmark efter at have været udstationeret fem et halvt år i USA for udenrigsministeriet, hvor han har arbejdet med op mod 400 danske virksomheder.

Klar til start

Den anden halvdel af ledelsesteamet, Palle Damkjær, er 63 år, og han har blandt andet tidligere arbejdet som direktør for en erhvervsskole.

De to og godt og vel halvdelen af de 25 ansatte, der var den konkursramte Accelerates medarbejderstab, er nu klar til at få gang i den nye virksomhed.

Selskabet åbnede oprindeligt som anpartsselskabet KBUS. Siden skiftede virksomheden navn til Accelerate og derefter til Ahead Business College og så tilbage til Accelerate.

Kort før konkursen skiftede Accelerate, der på det tidspunkt ifølge Riemann havde cirka 25 ansatte, igen navn. Denne gang til Anpartsselskabet af 26. november 2001.

Relevante link

Link til Eduka




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere