E-mail-telefon får lov at fortsætte

Tre millioner Blackberry-brugere kan beholde deres telefoner lidt endnu, da dommeren i en patentsag har givet de stridende parter en sidste chance til at indgå forlig.

Brugerne af Research-in-Motions Blackberry-telefoner kan indtil videre ånde lettet op, efter dommer James Spencer fredag besluttede at give de to stridende selskaber, Research-in-Motion og NTP, en sidste chance for at nå frem til et forlig.

Det var frygtet, at sagen ville udløse et fogedforbud, som ville lukke for e-mailservicen for de godt tre millioner Blackberry-kunder i USA.

Mens amerikanerne på ingen måde har taget SMS til sig på samme måde som danskerne, så har Blackberry-telefonerne vundet et betydeligt publikum og er reelt blandt de dominerende på markedet for PDA'er og smartphones i USA.

Firmaet NTP hævder imidlertid, at Research-in-Motion krænker et patent, som NTP ejer.

NTP kræver derfor kompensation fra Research-in-Motion, som indtil videre har nægtet at bøje sig.

Begge firmaer fik reelt en skideballe af dommer James Spencer, fordi de to parter ikke er nået frem til et forlig.

Selvom de to parter hidtil har stået hårdnakket fast på hvert sit, så er et fredeligt forlig stadig en åben mulighed, vurderer analytikere.

- Dommeren bad dem om at finde frem til et forlig, og vi har hele tiden ment, at det ville være det mest sandsynlig resultat. Begge parter har meget på spil, siger analytiker Ken Dulaney fra analysefirmaet Gartner.

Til både CNET og eWeek siger Research-in-Motions administrerende direktør Jim Basillie imidlertid, at et forlig aldrig har været en mulighed.

CW.dk
www.eb.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere