Kvante-kryptering muligt på chip-niveau

Britiske forskere har fundet en måde, der gør det muligt at skabe foton-par, der er underlagt det kvantemekaniske fænomen "entanglement" med halvleder-udstyr.

Forskere fra Toshiba og Cambridge University har fundet en metode, der kan gøre det muligt kommercielt at udnytte et kvantemekanisk fænomen til eksempelvis sikker kryptering.

Det skriver det videnskabelige tidsskrift Nature ifølge EE Times.

Forskerne har fundet ud af at modificere en konventionel halvleder-lyskilde, så den kan udsende "sammenflettede" lyspartikler - et kvantemekanisk fænomen kaldet "entanglement".

Entanglement dækker over et fænomen, hvor to partikler parres og i praksis uanset afstanden opfører sig ens.

Det betyder, at ændres energiniveauet for den ene partikel, vil det kunne aflæses på den anden, som også vil ændre energiniveau.

Ved at bruge fotoner, der er sammenflettede, er det eksempelvis muligt at udveksle krypteringsnøgler, hvor afsenderen vil kunne se, om nøglen er blevet aflyttet undervejs i transmissionen.

Hidtil har man brugt lasere til at skabe sammenflettede foton-par, men det britiske forskerhold har altså fundet en metode, der gør det muligt at skabe foton-par med langt mindre udstyr, skriver EE Times.

Ud over kryptering vil entanglement kunne udnyttes inden for en lang række områder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere