Sander afviser huller i den digitale signatur

Sikkerheden omkring den digitale signatur er god og risikoen for misbrug minimal, hvis brugerne beskytter deres computere. Det mener videnskabsminister Helge Sander (V) efter kritik af sikkerheden.

Sikkerheden omkring den digitale signatur er god, og risikoen for misbrug er minimal, hvis brugerne beskytter deres computer.

Det mener videnskabsminister Helge Sander (V), der af Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke er blevet bedt om at forholde sig til kritik af sikkerheden ved den digitale signatur.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan en trojansk hest og et program, der registrerer tryk på tastaturet er nok til, at en hacker kan stjæle den digitale signatur.

Problemstillingen er ifølge Helge Sander ikke relateret til den digitale signatur, men drejer sig om brugernes generelle adfærd og evne til at sikre deres computere.

Ifølge Helge Sander afhænger risikoen for misbrug af de teknologiske muligheder for at dæmme op for nye trusler og angreb via eksempelvis trojanske heste.

"Da risikobilledet således til stadighed ændrer sig, er det ikke umiddelbart muligt at vurdere, om de sikkerhedsmæssige problemer omkring den digitale signatur vil falde eller vokse på langt sigt", fremgår det af Helge Sanders svar.

Han tilføjer dog, at der er behov for at styrke it-sikkerheden i takt med, at samfundet bliver stadig mere afhængig af en digital forvaltning, der stiller krav om digital signatur.

Ifølge Helge Sander drøfter Videnskabsministeriet og teleselskabet TDC, der stå bag den digitale signatur, løbende sikkerheden.

Helge Sander er i november kaldt i samråd i Folketinget om sikkerheden omkring den digitale signatur af Socialdemokraternes it-ordfører, Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke vil blandt andet have uddybet, hvordan ministeren har tænkt sig at få skærpet borgernes tillid til signaturen.

- Det skaber mistillid, når der opstår tvivl om sikkerheden. Den digitale signatur har i forvejen haft svært ved at få den store udbredelse, og tillid er helt afgørende for, at den får større succes, siger Magnus Heunicke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere