Hacket software-site afviser kritik af sikkerhed

Kritikken af it-sikkerheden hos open source-sitet Dotsrc.org - det tidligere Sunsite.dk - afvises af driftsgruppen bag sitet. It-sikkerhedsfirma fastholder, at advarslen er berettiget.

Dotsrc.org - det tidligeres Sunsite.dk - bekræfter i en pressemeddelelse, at det hostede projekt Planet.sunsite.dk har været hacket.

Samtidig afviser driftsgruppen bag Dotsrc.org dog, at der skulle være en risiko for, at open source-software til download skulle være kompromitteret, sådan som it-sikkerhedshuset FortConsult frygter og har advaret om.

"Angriberen har udelukkende haft adgang til administrationsdelen af forumet for det pågældende projekt. Der har ikke været adgang til at rette i andres data på serveren, heriblandt hverken hostede
projekter, mirrordata eller vores opsætning af hele systemet", skriver driftsgruppen bag Dotsrc.org.

Af mirrors hoster Dotsrc.org blandt andet MySQL, RedHat RPMs, CPAN og Python. Ifølge driftsgruppen ligger alle mirrors på en anden server end den hackede.

Hos it-sikkerhedsfirmaet FortConsult fastholder direktør Ulf Munkedal, at firmaets advarsel mod at hente software via tjenesterne er berettiget.

- Det er et væsentligt download-site, og et lille hul ind kan være nok til, at en hacker kan få udvidet brugerrettigheder og skabe større ravage. Samtidig kunne vi se, at der var et kritisk overlap af IP-adresser, og derfor kontaktede vi Sunsite for at få dem til at stramme sikkerheden, siger Ulf Munkedal.

- Vi var efterfølgende nervøse for, at vores henvendelse ikke blev taget alvorligt nok, og derfor gik vi ud med advarsel til brugerne, siger Ulf Munkedal.

Ifølge FortConsult har det flere steder på nettet siden 12. oktober været offentliggjort, at Planet.sunsite.dk har været hacket. Først efter omtalen af sagen på Computerworld i går blev sitet taget ned.

Hos Dotsrc.org afviser man fortsat, at det hackede site har udgjort et sikkerhedsproblem.

"Vi har i denne situation naturligvis krydschecket, om der alligevel skulle have været et hul, men kan konstatere, at det ikke er tilfældet," skriver Dotsrc.org.

Talsmanden for driftsgruppen bag Dotsrc.org har tidligere over for Computerworld afvist at fremstå med navn i artikler. Talsmandens navn er kendt af redaktionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere