Elektroniske patientjournaler koster milliarder

Indførelsen af elektronisk patientjournaler (EPJ) på landets sygehuse kommer til at koste mere end 10 milliarder kroner. Flere sundhedsordførere truer med at tage opgaven med EPJ fra amterne.

De færres amter har overblik over, hvad der bruges af økonomiske midler på udviklingen og implementering af elektroniske patientjournaler (EPJ).

Det skiver kommunernes it-magasin KIT, der skønner, at prisen vil løbe op i 12 milliarder kroner.

Hovedstandens Sygehusfællesskab (HS) har alene afsat 1,2 milliarder kroner over fem år til at indføre EPJ. Sygehusene under HS udgør cirka 10 procent af landets sygehuse.

Udskrivningen til elektroniske patientjournaler tegner således til at blive en af de helt tunge poster på budgetterne for landets kommende fem regioner.

Regionerne overtager fra januar 2007 opgaverne på sygehusområdet, når amterne nedlægges.

Det møder kritik fra flere partiers sundhedsordførere, at amterne i øjeblikket bruger mange milliarder på at udvikle hver sit EPJ-system.

- Amterne har misbrugt de mange penge ved ikke at udvikle ét system i stedet for en hel masse forskellige systemer, der ikke kan snakke ordentligt sammen, sagde formand for Folketingets sundhedsudvalg, Birthe Skaarup (DF), i weekenden til Politiken.

Udmeldingen kom på baggrund af, at Amtsrådsforeningen har erkendt, at amterne ikke kan holde et løfte om landsdækkende EPJ-systemer før årsskiftet.

Det Konservative Folkepartis sundhedsordfører Helle Sjelle mener, at man bør overveje at lade staten tage opgaven med EPJ fra amterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere