Software fordobler Wi-Fi-kanaler

Netværksgiganten Cisco har fået tilladelse til at benytte sig af softwareforbedret radioteknologi i trådløse lokalnetværk. Det vil næsten fordoble antallet af Wi-Fi-kanaler, der kan fungere side om side.

Den amerikanske producent af netværksudstyr Cisco har netop fået tilladelse af de amerikanske telemyndigheder til at tage software i brug til at afhjælpe myldretiden i æteren for trådløse lokalnetværk.

Tilladelsen gør det muligt at øge antallet af kanaler i trådløse IEEE 802.11a-netværk fra 12 til 23.

IEEE 802.11a er den trådløse standard, der hovedsageligt bruges i USA, da den udnytter frekvensbåndet omkring fem gigahertz, som er reguleret inden for EU.

Cisco har fået tilladelse til at benytte Software Defined Radio, SDR, til at udvide antallet af kanaler på det trådløse netværksudstyr. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Cisco er det første selskab, som har fået de amerikanske myndigheders tilladelse til at benytte SDR i Wi-Fi-udstyr.

SDR benytter sig af en generel radiosender til at sende på en række frekvenser. Det giver mulighed for at tilføje flere kanaler på udstyret uden at ændre hardwaren.

På længere sigt vil den samme teknik kunne bruges til at gøre den samme radio-enhed i stand til at benytte sig af en lang række radiotjenester.

En håndholdt enhed vil således kunne benytte sig af både Wi-Fi, GSM og WiMAX ved hjælp af den samme radiomodtager og -sender.

På samme måde som SDR kan give flere kanaler i et Wi-Fi-netværk, så kan teknikken også give trådløse netværk på andre frekvenser.

- Vi vil forsøge at bruge ubrugte tv-kanaler til at bære Wi-Fi-lignende tjenester, uden det forstyrrer de radiotjenester, der allerede findes på frekvenserne, siger Charles Bostian, leder af Virginia Techs center for trådløs telekommunikation til EE Times.

SDR kaldes også for intelligent radio, fordi det netop kan bruges til at få flere radiotjenester til at sprede sig over flere frekvenser uden forstyrrelser eller kollisioner.

SDR bruges også sammen med avancerede chip til signalbehandling i Sydkorea, hvor mobilselskaberne arbejder på at udrulle WiMAX for mobiltelefoner, WiBRO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere