Bilimportør starter it-forretning

Bilimportøren Nellemann følger i fodsporene på A.P. Møller og Novo Nordisk og starter eget it-selskab, der skal sælge Nellemanns egenudviklede it-system til bilbranchen.

Novo Nordisk gjorde det med NNIT. A.P. Møller gjorde det med Mærsk Data. Man udskilte et it-selskab, som udover at betjene modervirksomhedens kerneforretninger med it-løsninger, også tilbyder systemer ud af huset.

Det er endnu ikke i helt samme klasse, men i princippet fuldstændig det samme, når den store bilimportør Nellemann udskiller et it-selskab fra sine lænder.

Nellemann importerer Kia, Jaguar, Lotus og Aston Martin.

Nellemann-folkene har gennem de seneste ti år udviklet deres eget system baseret på først en XAL-platform, nu løftet over på en Axapta-platform.

Infonizer-systemet er bygget på Axapta 3.0 og applikationerne er udviklet i .Net i samarbejde med Microsoft, og håndterer økonomiske data samt styklister, reservedele og kundeinformationer.

Det er de kritiske data i en bilforhandler eller en bilimportørs hverdag.

Selskabet Infonizer er i løbet af udviklingsarbejdet blevet Microsoft-partner, og systemet frigives i sin første kommercielle version til november.

Det er i første omgang de danske forhandlere og importører, der er målgruppen.

- Senere vil England, Tyskland og Asien blive interessante, oplyser Niels Skjoldager, direktør i Infonizer.

Biler i Kvickly?

Nellemanns gruppe af virksomheder har udviklet og brugt systemet de seneste 10 år og har i dag 100 brugere på det.

Ideen om at lave et produkt til resten af bilbranchen blev udviklet for et års tid siden af Niels Skjoldager, som blev sat i spidsen for det nye datterselskab.

Han forklarer, at der findes masser af andre bilbranchesystemer i verden, men at mange er dem er fra 80'erne, COBOL-baserede og forældede.

- De systemer kan ikke udnytte de nye teknologier i for eksempel .Net-platformen. Blandt andet kan de ikke skaleres, siger Niels Skjoldager.

Lige nu er bilmarkedet ved at ændre sig. Bilhusene begynder at køre multibrands. Det vil sige, at de sælger biler af flere forskellige fabrikater.

Samtidig er bilimportørernes og producenternes traditionelt meget store indflydelse på, hvem der har lov til at forhandle de forskellige mærker, ved at forsvinde.

EU er i færd med at liberalisere bilmarkedet, så det bliver det frit for enhver at sælge alle bilmærker.

Et tænkt eksempel kunne være, hvis supermarkedskoncernen Coop køber et billigt parti Seat-biler og sælger dem som slagtilbud i Kvickly.

Det stiller endnu større krav til styklister, reservedelelager, kundeinformation og regninger, mener Niels Skjoldager.

Frygter ikke fremtiden for Axapta

Microsoft er gang med at smelte sine fire små ERP-systemer, Axapta, Navision, Solomon og Great Plains, sammen på en fælles platform under navnet Dynamics.

Dermed forsvinder Axapta i sin nuværende form inden for en årrække. Det bekymrer ikke Niels Skjoldager:

- Axapta er i forvejen den platform, der minder mest om .Net, og som vi også udvikler funktionaliteten i. Microsoft garanterer i øvrigt, at der som minimum vil være support på Axapta til 2012, siger Niels Skjoldager

Prisen på det nye bil-managementsystem afhænger af installationernes størrelse. Et gæt ligger i omegnen af 20-30.000 kroner per bruger.

- Men det handler først og fremmest om, at bilbranchen skal se de nye muligheder. Toyota er i øjeblikket de eneste, man oplever som rigtig visionære. Vi vil gerne hjælpe de andre med at blive lige så gode, siger Niels Skjoldager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere