Dansk forskning dumper i OECD-statistik

Antallet af forskere i Danmark ligger langt under det europæiske gennemsnit. Det viser uddannelsesstatistikken fra OECD, Education at a Glance. Videnskabsministeren kalder tallene for alarmerende.

I Danmark har 1,1 procent af befolkningen fået en forskeruddannelse. Gennemsnittet i OECD er 1,3 procent.

I Sverige er tallet helt oppe på 2,8 procent i den nye uddannelsesstatistik Education at a Glance fra OECD.

Tallene i statistikken dækker ganske vist 2003. Men Videnskabsminister Helge Sander (V) kalder i en pressemeddelelse tallene for alarmerende og udfordringen for stor.

Danmark ligger under OECD-gennemsnittet med antallet af 25-34-årige, som har en mellemlang eller lang videregående uddannelse inden for teknik og naturvidenskab.

Hver fjerde dansker mellem 25 og 64 år har en mellemlang videregående uddannelse eller en universitetsuddannelse.

I den sammenhæng indtager Danmark en tredjeplads i forhold til de andre OECD-lande, kun overgået af Norge og USA.

- Men lande som Korea, Irland og Polen for længst har overhalet os, når vi ser på højtuddannede videnarbejdere inden for natur og teknik. Et område, hvor vi skal frem i feltet, ikke længere tilbage, siger Helge Sander.

Han mener, at tallene er alarmerende, fordi vi risikerer at underminere fundamentet for vores velstand og velfærd, hvis der ikke sker en markant ændring.

De yngre kvinder udgør i øvrigt kun en tredjedel af danskere mellem 25 og 34 år, som har en mellemlang eller lang videregående uddannelse inden for teknik og naturvidenskab.

Det forhold kalder Videnskabsministeren 'utilfredsstillende'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere