Master skal placere mobilopkald til 112

De næste tre måneder vil alarmcentralerne og mobilselskaberne afprøve et nyt system, hvor mobilnettets master bruges til at stedbestemme mobilopkald til 112. Målsætningen er at etablere et landsdækkende system i begyndelsen af 2006.

I dag indledes et pilotforsøg, der over de næste tre måneder skal afgøre, om et nyt system til stedbestemmelse af mobilopkald til alarmcentralen fungerer.

Forsøget bliver sat i gang i Århus, Viborg og Ringkøbing amter.

- Målet er, at der i begyndelsen af 2006 kan udrulles en velfungerende og sikker løsning i hele landet, udtaler videnskabsminister Helge Sander ifølge en pressemeddelelse.

I dag går mobilopkald til alarmcentralen først gennem en landsdækkende mobilcentral, hvorfra opkaldet skal stilles videre til den relevante alarmcentral i det område, hvor opkaldet kommer fra.

Det nye system benytter mobilnettets Cell-ID, som fortæller, hvilken mobilmast opkaldet kommer fra.

Det betyder, at opkaldet automatisk kan dirigeres til den nærmeste alarmcentral, hvor den vagthavende også vil kunne se på et kort, hvilket område opkaldet kommer fra.

Det skal mindske risikoen for misforståelser, når personen, der ringer, skal forklare mundtligt, hvor ulykkesstedet befinder sig.

Bag pilotprojektet står alarmmyndighederne og de danske mobilselskaber, der har deres eget mobilnetværk.

Ifølge IT- og Telestyrelsen vil forsøget ikke påvirke eller forringe borgernes muligheder for at ringe til alarmcentralen i de områder, hvor Cell-ID-teknikken afprøves.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere