Nedtur for kontorpakken Staroffice

Skotsk politi er i gang med at fjerne Sun-kontorpakken Staroffice til fordel for Microsoft Office. Ifølge politiet er der ikke længere råd til Staroffice - Microsoft er billigere. Samtidig er den nye udgave af kontorpakken forsinket.

En af skotsk politis i alt otte enheder, der har 400 pc?er og 1.000 brugere, giver nu kontorpakken Staroffice dødsstødet og køber Office-pakken fra Microsoft i stedet.

Det sker for at lette samarbejdet mellem afdelingerne og for at spare penge: StarOffice fra Sun Microsystems er i sammenligning for dyrt at vedligeholde, siger politiets it-chef.

- Det handler ikke om open source-ideologiske argumenter, det er ren forretning, siger it-chef David Stirling.

Dermed slutter den skotske politienhed sig ifølge IDG News Service til rækken af europæiske virksomheder - og især offentlige organisationer - som de seneste år har droppet open source-programmerne til fordel for Microsoft.

Skotsk politi, der forventer betydelige besparelser på drift og vedligehold ved skiftet til Microsoft, fik Staroffice i 2000. Det har kørt på en Unix-platform med 30 Linux-servere fordelt på de forskellige afdelinger. Pc?erne har hele tiden haft Windows-styresystemet.

Ordensmagtens farvel til Staroffice betegnes af analytikere som et af flere tegn på, at Microsoft er i gang med at høste ny velvilje i Europa.

- Europæerne har anset Microsoft for at være dyre, og mange regeringer har skiftet til open source-programmer og Linux for at spare penge. Der er generelt en stærk fremdrift for open source i Europa. Så at vinde kunder tilbage her er ikke nogen lille ting, siger Carol Baroudi, analytiker hos Hurwitz & Associates.

En anden vurderer, at Staroffice nok er en glimrende kontorpakke, men at programmet muligvis ikke har de egenskaber der skal til, når politiet skal samarbejde og bekæmpe terrorisme elektronisk.

Sun har ikke gjort modgangen mindre for sig selv. To gange har virksomheden udsat annoncerede opdateringer på både Staroffice 8 og den gratis open source-kontorpakke Openoffice Version 2, som er baseret på Staroffice.

Begge kontorpakker skulle have været ude i maj, men er indtil videre udsat til september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere