Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tech-milliardær donerer 345 millioner kroner til Kamala Harris’ præsidentkampagne / Nokia indgår partnerskab med Lenovo om AI-datacenterløsninger / Nyt samarbejde mellem itm8 og Microsoft skal øge it-sikkerhed for SMV’er

Tech-milliardær donerer 345 millioner kroner til Kamala Harris’ præsidentkampagne. Nokia indgår partnerskab med Lenovo om AI-datacenterløsninger. Nyt samarbejde mellem itm8 og Microsoft skal øge it-sikkerhed for SMV’er. 69 procent af medarbejdere modtager ikke it-sikkerhedstræning.

Det er fredag, arbejdsugen går langsomt på hæld og weekenden er lige rundt om hjørnet.

Godmorgen og velkommen til denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld.

For sidste gang i denne omgang er det Qëndrim Fazliu, der vil tage dig med på en kort rundtur i it- og tech-nyhedernes verden.

På mandag er det min kollega Niels Veileborg, der overtager morgen-briefing-stafetten.

God læselyst, god fredag og god weekend, når du kommer så langt.

Tech-milliardær donerer 345 millioner kroner til Kamala Harris’ præsidentkampagne

Forleden var det Elon Musk, der smed omkring 516 millioner dollar i kampagne-bøssen for at hjælpe Donald Trump med at vinde stemmer i de afgørende svingstater i den amerikanske valgkamp.

Og nu melder en anden tech-milliardær sig på banen: Bill Gates har nemlig valgt at kaste sig ind i den amerikanske valgkamp.

Det skriver Vanity.

Microsoft-stifteren har doneret 345 millioner kroner til den demokratiske kampagneorganisation Future Forward PAC, som støtter Kamala Harris i kampen mod Donald Trump.

Bill Gates har historisk set holdt lav profil i politiske donationer, men begrunder sin beslutning med en bekymring for fremtiden.

"Jeg støtter kandidater, der viser et klart engagement i at forbedre sundhed, reducere fattigdom og bekæmpe klimaforandringer i USA og resten af verden," lyder det fra Bill Gates i forbindelse med donationen.

Nokia indgår partnerskab med Lenovo om AI-datacenterløsninger

Nokia har annonceret et strategisk samarbejde med Lenovo om udvikling af datacenterløsninger, der understøtter kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML).

De to virksomheder vil kombinere Lenovos ThinkSystem AI-parate servere og lagring med Nokias Data Center netværksløsning, der inkluderer IP-routing og sikkerhed samt den nyligt annoncerede automatiseringsplatform Event-Driven Automation (EDA).

Det skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Målet med samarbejdet er at håndtere de høje krav til ydeevne, skalerbarhed og sikkerhed i AI-drevne arbejdsbelastninger, lyder det blandt andet.

Samarbejdet retter sig mod teleselskaber, virksomheder og tjenester inden for digitale infrastruktur, som står over for stadig øgede krav til databehandling og dataflow mellem datacentre.

69 procent af medarbejdere modtager ikke it-sikkerhedstræning

Hvis du nogensinde er blevet trænet i at spotte et phishing-angreb, hvad et godt kodeord er, eller hvordan du skal behandle sensitive data på din arbejdsplads, så er du undtagelsen snarere end normen.

Langt de fleste ansatte får nemlig ikke nok eller slet ingen uddannelse inden for it-sikkerhed på deres arbejde.

Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af YouGov på vegne af it-sikkerhedsvirksomheden KnowBe4.

Faktisk drejer det sig om hele 69 procent af danske medarbejdere, som aldrig har modtaget træning i it-sikkerhed.

Undersøgelsen viser også, at 84 procent af de adspurgte har oplevet phishing-angreb, men at 62 procent føler, de kan genkende ondsindede mails.

Nyt samarbejde mellem itm8 og Microsoft skal øge it-sikkerhed for SMV’er

Itm8 og Microsoft har indgået et nyt samarbejde, der skal styrke små og mellemstore danske virksomheders it-sikkerhed og udnyttelse af moderne teknologi.

Partnerskabet indebærer en drifts- og sikkerhedsplatform, som giver SMV’er adgang til AI-baserede it-services.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Itm8.

Den nye løsning er hybrid og fungerer derfor uanset om den enkelte virksomheds infrastruktur ligger i eget datacenter eller i skyen.

"Målet er at skabe en løsning, der giver virksomhederne fleksibilitet og ro. De skal kunne fokusere på, hvordan de kan udnytte den teknologiske udvikling i deres egen branche, uden at de skal lade sig begrænse," lyder det fra Henrik Kastbjerg, der CEO i Itm8.