Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft opdaterer Copilot med menneskelig stemme og nye funktioner: Bill Gates glæder sig

Microsofts stifter, Bill Gates, har udvist stor interesse for Copilot og glæder sig især til, at Copilot en dag kan læse og analysere hans e-mails.

Microsoft har givet sin AI-assistent, Copilot, en betydelig opgradering med en mere imødekommende stemme og nye funktioner.

Med den seneste opdatering kan Copilot blandt andet analysere websider, mens brugerne stadig besøger dem, hvilket giver mulighed for hurtigt at få relevante live-oplysninger uden at skifte mellem forskellige programmer.

Ifølge Mustafa Suleyman, CEO for Microsoft AI, har virksomheden opbygget et team af kreative kræfter – herunder psykologer, forfattere og komikere – for at forfine Copilots tone og stil.

I et interview med Reuters forklarede Suleyman, at målet er at gøre Copilot mere personlig og engagerende for brugerne.

I en Microsoft-demonstration af den opdaterede version skal Copilot hjælpe en bruger med at finde en passende indflyttergave til en ven, der ikke drikker vin.

Efter lidt frem og tilbage svarer Copilot højt: "Italienske (oliven)olier er det hotteste lige nu. Toscansk er min favorit. Super pebret."

Udrulning begynder tirsdag

Den nye opdatering introducerer også en række funktioner for betalende brugere.

For 20 dollar om måneden kan Copilot Pro-brugere nu teste funktionen "Think Deeper," der hjælper med at træffe komplekse beslutninger, såsom valg af by at flytte til.

En anden testfunktion, "Copilot Vision," giver brugerne mulighed for at interagere med det, de ser i Microsoft Edge-browseren, uden at deres data bliver gemt eller brugt til at træne AI'en.

Suleyman udtaler, at disse opdateringer blot er begyndelsen på en større vision for Copilot, som i fremtiden vil kunne lære kontekst fra brugernes dokumenter, skriveborde og endda spillekonsoller – hvis de vælger at give tilladelse til det.

Microsofts stifter, Bill Gates, har angiveligt vist stor interesse for projektet og glæder sig især til, at Copilot en dag kan læse og analysere hans e-mails.

Udrulningen af den nye Copilot-opdatering begynder i dag, tirsdag, og det er en af de første opdateringer, som Suleyman har stået i spidsen for, siden Microsoft oprettede sin AI-afdeling i marts for at fokusere på forbrugerprodukter og teknologiforskning.

Microsoft satser mere på forbrugerne

Microsoft har historisk set haft størst succes på markedet for forretningssoftware, mens de har haft mindre held på det private forbrugermarked, hvor søgemaskinen Bing stadig halter langt bag Google.

Med Copilot, der blev lanceret sidste år, håber Suleyman dog at kunne skabe større opmærksomhed og succes – også blandt private forbrugere.

"Med din tilladelse vil Copilot i sidste ende være i stand til at handle på dine vegne. Den vil være din advokat i mange af livets vigtigste øjeblikke. Den følger dig til lægen, tager noter og følger op på det rigtige tidspunkt. Den vil dele byrden med at planlægge og forberede dit barns fødselsdagsfest. Og den vil være der sidst på dagen for at hjælpe dig med at gennemtænke en vanskelig livsbeslutning," skriver Mustafa Suleyman i et blogindlæg fra Microsoft.

Microsoft ejer desuden 49 procent af OpenAI, der står bag ChatGPT - hvis sprogmodeller Copilot også er bygget på.