Artikel top billede

Bill Gates på vej med bog om sin barndom og personlige udvikling

Microsoft-stifteren er på vej med første ud af angiveligt tre erindringsbøger, der kommer til at handle om barndom, ungdom og beslutningen om at droppe universitetet for at starte virksomhed med Paul Allen.

Bill Gates er ikke kun kendt som grundlægger af en af verdens største it-virksomheder, men også som filantrop og som flittig læsehest.

Manden finder desuden tid til at skrive bøger, og næste år udkommer første bind af hans erindringer.

"Source Code" kommer til at handle om de dele af hans liv, der ikke er så velkendt for offentligheden. Nemlig om hans barndom, angiveligt rebelske ungdom – hvilket kan være svært at tro, men lad os nu se – og frem til beslutningen om at forlade universitetet for at stifte Microsoft sammen med Paul Allen.

Ifølge det, Gates har fortalt om "Source Code", vil bogen ikke kun fokusere på den første spæde del af forfatterens professionelle rejse, men også om hans personlige udvikling og de udfordringer, han har mødt undervejs.

Gates skriver på sin blog, at han siden venter at udgive yderligere to erindringsbøger, der skal fokusere på henholdsvis tiden i Microsoft og på hans filantropi.

Men i første omgang handler det altså om Source Code, der bliver fjerde bog med Gates som forfatter eller medforfatter. Senest har han skrevet fagbøgerne "How to Avoid a Climate Disaster" og "How to Prevent the Next Pandemic."