Artikel top billede

Ny Netflix-serie: Bill Gates som vært for en tur til fremtiden

I ny Netflix-serie tager Microsoft-stifteren seerne i hånden på en tur gennem nogle af de udfordringer og muligheder, som de nærmeste år vil byde på.

Der er sagt og skrevet meget om Bill Gates – nogle gange af ham selv, men endnu oftere og ikke altid 100 procent positivt af andre.

De fleste er dog enige om, at klodens undertiden rigeste person er ved at udvikle sig til en habil formidler af tekniske og naturvidenskabelige fremskridt.

For selv om Gates i årevis forudså en pandemi i stil med Covid-19, så er han samtidig optimist, der mener at verden hele tiden bliver et lidt bedre sted at leve for de fleste.

Det er lige præcis i den rolle, vi møder ham i den nye Netflix-serie ”What’s Next? The Future with Bill Gates.”

Her tager Gates over fem afsnit seeren i hånden og behandler alt fra fremtidens energi, forebyggelse og behandling af sygdomme, klimakrisen, risikoen for misinformation og håndtering af stigende ulighed i en verden, der ellers burde være nok til alle.

Undervejs interviewer han en række personer med indsigt i eller holdninger til hver af områderne og bliver heller ikke altid talt efter munden.

Ifølge traileren – som du kan se her – mere end antyder den amerikanske politiker Bernie Sanders for eksempel, at Bill Gates’ ekstreme personlige velstand er en stor del af problemet.

Indenfor flere af de emner, som serien behandler, er Bill Gates også selv lidt af en ekspert.

Dels i kraft af sit engagement indenfor udvikling af blandt andet malariavacciner og små, effektive kernekraftværker.

Dels gennem sit førstehåndskendskab til, hvordan det er at blive mål for vilde konspirationsteorier, der har ”afsløret”, hvordan han som del af det elitære øglefolk har for vane at plante mikrochips i armen på uskyldige mennesker. Som sådan nogle øgler jo har for vane at gøre.

Nå, men under alle omstændigheder kunne ”What’s Next? The Future with Bill Gates” godt tegne til at blive både underholdende, selvironisk og interessant.

Serien har premiere på Netflix 18. september.