Artikel top billede

Marie Bjerre: "Jeg forstår godt at man ikke gider overvåges af en algoritme, det tager fuldstændig arbejdsglæden."

Øget AI-drevet overvågning kan finde flere snydere, end vi gør i dag, men risikerer også at skabe en sand shitstorm. Så hvad vælger ministeren? Overvågning eller ej. Hør digitaliseringsministeren Marie Bjerres svar her.

Er værd at risikere en shitstorm for at fange snydere – og hvad gør du når chefen er en algoritme, der truer med at tage din arbejdsglæde.

Det er to ægte dilemmaer, som Marie Bjerre (V) i denne særudgave af The Digitale Edge, skal forholde sig til.

"Jeg forstår godt at man ikke gider overvåges af en algoritme, det tager fuldstændig arbejdsglæden.", sagde Marie Bjerre blandt andet under debatten.

Til gengæld var både ministeren og resten af panelet noget mere positive når det kom til en mere finmasket overvågning af danskerne, hvis det til gengæld betød at færre kan svindle med offentlige midler.

Hele ministeren svar - og en del mere - kan du høre i denne særudgave af podcasten The Digital Edge.

Optagelsen skete fredag på Folkemødet hvor chefredaktør Lars Jacobsen var vært for en AI-debat - og til at hjælpe sig havde han han tre debattører og en række dilemma med til ministeren.

De tre debattører er:

Casper Klynge, vicedirektør Dansk Erhverv. Tidligere diplomat, tidligere europæisk Microsoft-direktør og nu vicedirektør i Dansk Erhverv.

Anja Jensen, Formand, HK. Formand siden 2021 og repræsentere over 210.000 medlemmer.

Anne Kristine Axelsson, koncerndirektør i ATP. Forvalter over 900 milliarder og investerer i Danske og udenlandske virksomheder.

Episoden er optaget i samarbejde med Dansk Erhverv og SAP på Folkemødet, juni 2024.

I episoden kan du blandt høre om:

- Hvordan holder man gejsten når chefen er en AI-dreven micromanager, som timer dine toiletbesøg og sikrer at du nu også bruger dit hæve-sænke-bord (for din egen skyld!)

- Om en større dansk tjeneste skal anvende finmaskede AI-drevne værktøjer til at fange folk der snyder med offentlige midler - også selvom det betyder, at langt flere danskeres data vil blive tjekket.

- Hvem der vinder prisen for det bedste dilemma til ministeren

Episoden er optaget live på Folkemødet hos Hotel Allinge. Stor tak til Dansk Erhverv for at hjælpe med debattører og husly.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Lyt også til andre episoder af The Digital Edge her: