Dømt til døden for spil-drab

En kinesisk online-rollespiller er blevet dømt til døden for at have dræbt en medspiller over et skænderi om et virtuelt sværd. Den dræbte solgte et sværd, han havde lånt af drabsmanden, og det ledte til det dødbringende opgør uden for spillet.

Et skænderi over et virtuelt sværd endte med drab i den virkelige verden. Nu er drabsmanden selv dømt til døden i den kinesiske by Shanghai.

De to spillere af online-rollespillet Legend of Mir III kom op at skændes om sværdet, som drabsmanden havde vundet i spillet.

Han havde lånt sværdet til den dræbte, Zhu Caoyuan, som i stedet solgte sværdet videre for omkring 5.000 kroner. I forsøg på at få enten sværdet tilbage eller gøre krav på pengene gik drabsmanden til politiet.

Politiet ville dog ikke gøre noget ved sagen, da virtuelle varer ikke er beskyttet af kinesisk ejendomsret.

Da Zhu Caoyuan nægtede at aflevere hverken sværd eller pengene, opsøgte drabsmanden ham og stak ham i hjertet.

Nu har en kinesisk domstol dømt drabsmanden til døden. Han kan dog blive benådet for god opførsel til blot at aftjene en livstidsdom, som kan betyde, at manden slippes fri efter 15 år.

Online-spil optog i 2004 omkring 20,3 millioner kinesere og skabte en omsætning på knap 1,8 milliarder kroner. Det vurderer analysefirmaet IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere