Opfinder vinder millioner fra Microsoft

En it-opfinder fra Guatemala har fået tilkendt 54 millioner kroner i erstatning fra softwaregiganten Microsoft. En jury giver opfinderen ret i, at Microsoft har krænket et softwarepatent, som han ansøgte om i 1990.

Microsoft skal betale omkring 54 millioner kroner i erstatning til en opfinder fra Guatemala. Det afgjorde en jury mandag i den amerikanske delstat Californien.

Opfinderen Carlos Amado hævder, at Microsoft har krænket hans softwarepatent ved at kæde Microsofts Excel og Access-programmer sammen gennem et enkelt regneark.

Carlos Amado ansøgte om sit patent i 1990 og kontaktede Microsoft i 1992 med et tilbud. Ifølge Carlos Amados advokat krænkede Microsoft første gang softwarepatentet i 1995.

Oprindeligt krævede Carlos Amado op mod 2,4 milliarder kroner af softwaregiganten, men er altså endt med at få tilkendt 54 millioner kroner. Det dækker det anslåede tab frem til august 2003.

Retten skal nu tage stilling til en erstatning for perioden fra august 2003 og frem til i dag. Det beløb vil dog med al sandsynlighed være betydeligt mindre end de 54 millioner.

- Han ville have bekræftet, at det her var hans idé, og nogen stjal den. Jeg tror, han føler sig bekræftet, siger Carlos Amados advokat, Vincent Belusko.

Microsoft vil nu tage stilling til det næste skridt i sagen. Selskabet hævder, at det allerede i 1989 selv begyndte at arbejde på teknologien, som dets egne udviklere skabte ud fra Microsofts allerede eksisterende teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere