Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vrede Mobilepay-kunder får svært ved at undgå prisstigninger / NNIT hæver forventningerne / Datings-apps tester abonnementer med tårnhøje prise

Vrede Mobilepay-kunder får svært ved at undgå prisstigninger. NNIT hæver forventningerne. Datings-apps tester abonnementer med tårnhøje prise. Polestar-chef frygter stigende afgifter på elbiler. Danske Process Factory får ny bestyrelsesformand, og så er det i dag 192 år siden, at den elektromagnetiske induktion blev opdaget.

Godmorgen venner

Det er i dag tirsdag 29. august, og her har du Computerworlds morgen-briefing.

I denne uge er det Jacob Wittorff, der er din nyheds-domptør, og den første nyhed, som får en tur rundt i manegen handler om de upopulære prisstigninger som erhvervskunder hos Mobilepay for nylig blev ramt af.

Vrede Mobilepay-kunder får svært ved at undgå prisstigninger

Mobilbetalingsappen Mobilepay blev ramt af massiv kritik fra de mange erhversdrivende, der bruger appen til at modtage betalinger, da appen i sidste uge valgte at hæve priserne.

Selvom mange truede med at skifte betalingsløsning, så ser der ifølge Børsen ikke ud til at være en gevinst at hente for dem.

Børsen har således tjekket hos priserne hos konkurrenterne, og pristjekket afslører, at Mobilepay, når prisnigningerne træder i kraft 1. oktober, kommer til at lægge sig på linje med resten af markedet.

NNIT hæver forventningerne

Danske NNIT hæver sine forventninger til det indeværende regnskabsår. Det oplyser NNIT i en selskabetsmeddelelse.

Således forventer selskabet nu en omsætningsvækst på 15 procent i 2023 mod en tidligere forventning på 10 procent.

Derudover hæver selskabet også sine forventninger til driftsmargin før særlige poster til 6 procent mod 5 procent tidligere.

Opjusteringen kommer efter, at selskabet i årets andet kvartal har oplevet en omsætningsvækst på 15 procent.

Datings-apps tester abonnementer med tårnhøje prise

Mødet med en ny partner kan vise sig at være en af de mest afgørende begivenheder i dit liv.

Det har en række datings-apps indset, og de tester derfor, hvor meget kunderne er villige til at betale for at stå bedre i kampen om kærligheden.

Således skriver Wall Street Journal at Tinder i øjeblikket tester et nyt premium-abonnementer, der kan komme til at koste 3400 kroner om måneden, mens appen Hinge der ligesom Tinder også er ejet af amerikanske Match Group, også tester nye og dyrere abonnementer.

Ifølge avisen tester konkurrenten Bumble i øjeblikket også muligheden for at hæve prisniveauet.

Den eksklusive dating-app League, der også er en del af Match Group, har allerede i dag et abonnement til cirka 6900 kroner… om ugen.

Polestar-chef frygter stigende afgifter på elbiler

Der er blevet solgt rekordmange elbiler i Danmark i 2023, men elbilsproducenterne frygter for konsekvenserne af planlagte afgiftsstigninger, som træder i kraft i 2026.

Det siger Polestar danske landechef Henrik Bang til Mobilitywatch.

”Lige nu og her er det simpelthen for omkostningsfuldt at producere en elbil. Regeringen skal kigge på priserne på elbiler og tænke over, hvornår salget kan trække sig selv uden støtteordning, og det kan det ikke lige nu,” siger han til mediet.

I dag er en elbil med en nypris på 449.000 kroner afgiftsfri, hvis den har en batterikapacitet på mindst 45 kWh. Men den afgiftsrabat udfases fra og med 2026.

Danske Process Factory får ny bestyrelsesformand

It-udviklingsselskabet Proces Factory skifter ud på bestyrelsesformandsposten.

Således oplyser selskabet, at dansk-norske Per Erik Sørensen bliver ny bestyrelsesformand i selskaber, hvor han tager ovre efter Lars Lysdal Jensen, som har siddet i selskabets bestyrelse siden 2018.

I dag for 192 år siden opdages den elektromagnetiske induktion

Den 29. august 1831 opdager den engelske forsker Michael Faraday den elektromagnetiske induktion, som ikke blot anvendes i moderne induktionskomfurer, men eksempelvis også er helt afgørende for elektriske motorer.