Forbedret Celeron på 1,2 GHz

Nu er Tualatin-kernen også nået til Intels budgetprocessor til stationære pc'er.

Indhold

Endnu en ny processor har set dagens lys. Intel Celeron er kommet op på 1,2 GHz. I sig selv er det ikke den store nyhed, i hvert fald ikke før man kigger lidt nærmere på processorens specifikationer. Den nye Celeron ligner nemlig ikke de øvrige processorer i Celeron-serien, men minder i stedet om de nyeste Pentium III.

Kernen i Celeron 1,2 GHz hedder Tualatin, lige som det er tilfældet i de nyeste Pentium III. Bag kodenavnet gemmer sig de kendsgerninger, at chippen er fremstillet med 0,13 mikron produktionsteknologi, at processoren er udstyret med hardware data prefetch, der forbedrer ydelsen, og at båndbredden mellem processorkernen og L2-cachen er forøget i forhold til tidligere versioner.

Celeron har fået fordoblet mængden af L2-cache, så den nu er oppe på 256 kilobyte, og processoren er blevet forsynet med en varmespredende metalplade på toppen. Det betyder, at den eneste forskel mellem 1,2 GHz Pentium III og 1,2 GHz Celeron er hastigheden på systembussen. Den er på 133 MHz for Pentium III og stadig kun 100 MHz for Celeron. For alle processorer med Tualatin-kerne gælder for øvrigt, at de ikke nødvendigvis kan benyttes på ældre Socket 370 bundkort.

Med forbedringerne er Celeron langt om længe blevet en værdig konkurrent til AMD's budgetprocessor Duron, der fås med clockfrekvenser på op til 1,1 GHz. Prissætningen vidner om, at Intel gerne vil vinde kampen om dette marked, for 1,2 GHz Celeron fås til nøjagtig samme pris som 1,1 GHz Duron, nemlig 103 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere