Nye grafikchips fra Nvidia

Tre nye chips i GeForce-serien får tilnavnet Titanium. GeForce3 Ti 500 er markedets hidtil hurtigste grafikchip.

Indhold

GeForce3 Ti 500 er det nye flagskib i Nvidias serie af grafikchips. Hvor clockfrekvensen for den første GeForce3-chip er 200 MHz, er den sat op til 240 MHz på Ti 500, og nu understøttes DDR RAM med en frekvens på op til 500 MHz. Det betyder, at chippen i teorien kan beregne 960 millioner pixels i sekundet, og at der kan overføres op til 8.000 megabyte i sekundet fra hukommelsen. Prisen bliver omkring 3.500 kroner for grafikkort med GeForce3 Ti 500.


ASUS V8200T5 er blandt de nye grafikkort med Nvidia GeForce3 Ti 500.

GeForce3 Ti 200 har en frekvens på 175 MHz, og rent ydelsesmæssigt lægger den sig et sted mellem GeForce2 Ultra og GeForce3. Chippen skal bruges på discount-versioner af GeForce3-kort, og prisen på disse grafikkort forventes at komme ned i nærheden af 2.000 kroner.

Både Ti 500 og Ti 200 er udstyret med nye teknologier kaldet shadow buffer, der skulle gøre det muligt at skabe mere realistiske skygger med bløde kanter, og 3D textures, der blandt andet kan resultere i mere realistiske tåge-effekter og eksplosioner.

Endelig er der også kommet et nyt medlem i GeForce2-familien, nemlig GeForce2 Ti. Denne chip har en clockfrekvens på 250 MHz lige som GeForce2 Ultra, men frekvensen til hukommelsen er kun på 400 MHz, hvor den var 460 MHz for GeForce2 Ultra. Således placerer Ti sig mellem Pro og Ultra i GeForce2-serien.

For alle tre chips gælder, at grafikkort med de nye chips typisk vil blive udstyret med 64 megabyte DDR RAM. De første af grafikkortene kommer på markedet i midten af oktober, hvor de skal tage kampen op mod grafikkort med de nye grafikchips fra ærkerivalen ATI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere