Nye kræfter til de bærbare

Chipgiganten Intel har lanceret et dusin nye processorer til bærbare pc'er. Blandt nyhederne er den hidtil hurtigste processor til bærbare pc'er, nemlig en 1,2 GHz Pentium III-M samt nye strømbesparende modeller. Lavpris-modellen Celeron har fået en overhaling.

Et nyt dusin

Verden er blevet beriget med tolv nye Intel-processorer til bærbare pc'er, seks i Pentium III-serien og seks i Celeron-serien. Samtlige nye Pentium III-M er fremstillet med 0,13 mikron teknologi og har en L2-cache på 512 kilobyte. Det nye flagskib blandt de små processorer er en 1,2 GHz Pentium III-M, som er verdens hidtil hurtigste processor til bærbare pc'er.

Hvis man er mere interesseret i batterilevetid end hastighed, kan man i stedet vælge en af de nye strømbesparende Pentium III-M med frekvenser på 800, 750, 733 eller 700 MHz. Versionen med 800 MHz fås i to udgaver med 133 eller 100 MHz systembus, og i modellen med 700 MHz er der skruet ekstra ned for spændingen, hvilket resulterer i et strømforbrug på mindre end en halv watt ved normal brug. Samtlige Pentium III-M har indbygget strømstyringsteknologi, så frekvensen og dermed strømforbruget sænkes, når pc'en kører på batterier.

Den mobile Celeron er kommet op på 933 MHz, men den største nyhed i Celeron-serien er versionen med en frekvens på 650 MHz. Den er nemlig den første Celeron, der er fremstillet med 0,13 mikron teknologi, og den har fået 256 kilobyte L2-cache. Denne processor viser fremtiden for Celeron, både når det gælder processorer til bærbare og til stationære pc'er.

En liste over specifikationerne for de nye mobile processorer kan findes hos Intel.

Fremtiden

Mikrochipsene i Pentium III-M skæres ud af silicium-skiver, de såkaldte wafers.
Man skal ikke regne med, at Pentium III-M bliver ret meget hurtigere. Den kommer nok op på 1,33 GHz i løbet af det næste års tid, men så heller ikke mere. Den mobile Celeron bliver naturligvis også hurtigere, og den vil nå 1 GHz i andet kvartal af 2002.

Første kvartal af 2002 byder på de første Pentium 4 til bærbare pc'er. Disse processorer bliver fremstillet med 0,13 mikron teknologi og får 512 kilobyte L2-cache. Ved lanceringen bliver clockfrekvensen 1,7 GHz, men allerede i april kommer den op på 1,8 GHz

I løbet af første halvdel af næste år begynder AMD også at benytte 0,13 mikron teknologi i fremstillingen af processorer, og en ny processor-kerne med kodenavnet Thoroughbred ser dagens lys. Indtil da består AMD's bedste tilbud til bærbare pc'er af Athlon 4, der har samme Palomino-kerne som Athlon MP til servere og den kommende Athlon XP til stationære pc'er. Athlon 4 fås indtil videre med frekvenser på op til 1,1 GHz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere