Microsoft: Udviklerfokus på sikkerhed virker

Microsofts softwareudviklere er omskolet til at tænke sikkerhed ind i alle skridt af softwareudviklingen. Det virker, konkluderer softwaregiganten, som noterer sig, at der er fundet færre sikkerhedshuller i de programmer, der er udviklet efter den nye strategi er taget i brug.

Det kan betale sig at tænke på sikkerheden, allerede når softwaren bliver udviklet, har Microsoft erfaret.

Efter selskabet har indført nye retningslinjer for softwareudviklingen, er antallet af sikkerhedshuller blevet forholdsmæssigt reduceret.

- Under den gamle metode skrev du koden og tjekkede den bagefter for fejl. Men det duer ikke længere, siger chef for Microsofts sikkerhedsprogram, Michael Howard, til magasinet Eweek.

Ny strategi

Som svar på den kritik, Microsoft er blevet udsat for på grund af sikkerhedshuller i selskabets udbredte software, formulerede Microsoft Security Development Lifecycle.

Det er en udviklingsstrategi, som selskabet indførte i forbindelse med sin opstramning internt i forbindelse med sin kampagne for trustworthy computing, pålidelig it.

Strategien indebærer, at udviklerne nu skal tænke sikkerhed med i alle skridt af udviklingen af ny software.

- I den virkelige verden kan software ikke gøres fuldstændig sikkert, så udviklerne bør antage, at der vil være sikkerhedsfejl. For at minimere skaden fra angreb mod fejlene, bør softwaren i sine standardindstillinger fremme sikkerheden, siger Michael Howard til Eweek.

Siden Security Development Lifecycle blev indført har det ifølge en foreløbig evaluering givet bonus for Microsoft.

Halvt så mange fejl

Windows Server 2003 var blandt de første programmer, der blev udviklet under den nye strategi. Til forgængeren Windows 2000 udsendte Microsoft 62 sikkerhedsadvarsler, før strategien blev taget i brug. Til Windows Server 2003 har Microsoft udsendt 24.

Det tager softwaregiganten som et tegn på, at noget nu bliver gjort rigtigt. Men det betyder ikke, at softwaren bliver fejlfri fra den ene dag til den anden.

- Softwareudviklere er blot mennesker. Der vil ske fejl, som sniger sig med i koden. Men med Security Development Lifecycle kan vi systematisk mindske antallet af fejl, siger Michael Howard til Eweek.

Udover Windows Server 2003 er SQL Server 2000 Service Pack 3 og Exchange Server 2000 Service Pack 3 blandt de første programmer fra Microsoft, som er udviklet under den nye udviklingsstrategi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere