Dommer afviser patentkrav i chipstrid

Det er lykkedes den tyske chipproducent Infineon at få afvist konkurrenten Rambus' sag om krænkelse af patenter på hukommelseschips. Infineon hævder, at Rambus har destrueret dokumenter og siden forfalsket dem for at stå bedre i sin sag.

Den amerikanske chipproducent Rambus måtte tirsdag inkassere et nederlag, da domstolen i delstaten Virginia valgte at afvise selskabets patentsag mod sin tyske konkurrent Infineon.

Dommeren afviste sagen på baggrund af, at Rambus er gået over stregen i sin iver for at kræve royalties af konkurrenterne for selskabets patenter.

Infineon hævdede inden sagen kom for domstolen, at Rambus bevidst havde fået dokumenter til at forsvinde, og siden forsøgt at forfalske nye dokumenter for at stå stærkere.

Rambus har på sin side hævdet, at en række konkurrenter har krænket selskabets patenter på design af SDRAM-chips. Det er i dag fortsat den mest udbredte type hukommelseschips til pc'er og servere.

Konkurrenterne mener dog, at Rambus brugte ufine metoder til at påvirke en standardiseringsgruppe til at vælge Rambus' patenterede design.

Mens Infineon nu har fået afvist sagen, så venter tilsvarende sager mod Hynix og Micron fortsat på at gå i gang.

Udover sine krav om royalties for brug af patenteret teknologi har Rambus også en verserende sag om et priskartel mellem en række producenter af hukommelseschips.

Den sag ser Rambus ud til at få medhold i, da både chefer hos Infineon og Micron har tilstået overfor de amerikanske myndigheder, at priserne i slutningen af 1990'erne blev kunstigt fastholdt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere