Fællesmøder skal forhindre tele-kaos

Et tættere samarbejde mellem IT- og Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen skal skabe orden i det reguleringskaos, som har hersket på det danske telemarked. Også telebranchen inviteres med til fællesmøder, men er dog ret lunken over invitationen.

IT- og Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen skal fremover drøfte større og principielle sager for at undgå uklarhed på det danske telemarked.

Det er en af konsekvenserne af et styrket samarbejde mellem de to styrelser, som gennem de seneste måneder har været i strid om den maksimale bindingsperiode på mobiltelefoner.

Som noget helt nyt vil de to styrelser fremover invitere telebranchen med til fællesmøder.

- Der har været forskellige drøftelser og udmeldinger. Det er tid til, at vi prøver at sætte det i faste rammer og inviterer branchen med, siger Finn Lauritzen, direktør for Konkurrencestyrelsen.

Fælles referencerammer

Ifølge ham vil fællesmøderne give IT- og Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen en fælles referenceramme, så de i fremtiden træffer afgørelser med en fælles forståelse af markedssituationen.

Det styrkede samarbejde hilses velkommen af de danske teleselskabers brancheorganisation Telekommunikationsindustrien.

Den danske telebranche har efterspurgt større klarhed på reguleringsområdet, specielt efter at mobilselskabet 3 fik underkendt en tilladelse til at binde deres kunder i 12 måneder.

- 3 er bragt i en meget vanskelig situation, fordi det har indrettet sin markedssatsning efter en styrelse, som bagefter underkendes. Langtidsstabilitet og forudsigelighed er forudsætning for vækst og dermed innovation, siger direktør Ib Tolstrup.

Lunken modtagelse

Alligevel giver han kun en lunken modtagelse til forslaget om, at telebranchen skal med til fællesmøder mellem de to styrelser.

- Vi medvirker gerne, men mener ikke, det er nødvendigt at deltage i møder mellem to offentlige styrelser. Vi har en berettiget forventning om, at myndigheder melder klart ud uden diskussion bagefter, siger Ib Tolstrup.

Hos Konkurrencestyrelsen mener direktør Finn Lauritzen imidlertid, at fællesmøderne kan være med til at udrydde misforståelser.

- Vi og Telestyrelsen føler ikke, at kompetencefordelingerne er særlig uklare, men det har nogle i branchen måske følt. Hvis nogle fortsat føler uklarhed, bør den kunne manes i jorden med det samme, siger han.

Fremtidens udfordringer

Han ser samtidig fællesmøderne som stedet, hvor man kan tage fat på de udfordringer, der ellers er på teleområdet i Danmark.

- Det kan være drøftelser om, hvor problemerne i det hele taget ligger, og hvilke problemer der skal løses, hvis Danmark fortsat skal være i front på det her område. De spørgsmål synes jeg også, vi skal tage fat på i det her forum, siger Finn Lauritzen.

Det første møde finder sted i slutningen af februar, hvor der fortælles om grænserne mellem IT- og Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen og det styrkede samarbejde.

Telekommunikationsindustrien ser det som et skridt i den rigtige retning, og for Ib Tolstrup er det væsentligt, at telereguleringen i Danmark er meget klar, hvis man fremover vil hente investeringer til landet.

- Det er et godt skridt og en god reaktion, men vi vil gerne se tiden an for at afgøre, om det er tilstrækkeligt. Men vi håber det, og vi kan kun opfordre styrelserne til at holde fast i princippet om, at når man har forhørt sig hos én styrelse, så har man forhørt sig hos alle, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere