Torsdagens aviser om it

Få chipkort-betalinger. LO dropper støtte til musikpris. E-fakturaer forældet før start. Elektronisk fakturatvang kræves udskudt. Svært at beskytte firmanavn på nettet.

Få chipkort-betalinger

Mange butikker har fortsat klistret deres chipkort-terminaler til, så kunderne i stedet skal bruge magnetstriben på deres nye chip-Dankort. Jysk er en af de kæder, som har holdt fast i chipkortene, selvom det har voldt problemer. "Vi har haft ventetider på over et minut og også nedbrud, og det er ikke godt i julehandlen," siger informationschef Kim Schibsted fra Jysk. Hos PBS lover man ny PSAM, der sidder i bunden af automaten, til april, og blandt andet hos Statoil afventer man opdateringer, før man piller tapen af automaterne. "Med den nye software kan kunden begynde at taste sin pinkode, inden beløbet kommer frem på displayet. Samtidig kommer chippen til at køre hurtigere," lover direktør Johnny Bennedsen fra PBS. (Berlingske Tidende)

LO dropper støtte til musikpris

Musikkritikernes pris "Steppeulven" mister endnu en sponsor, fordi kritikerne har valgt at indstille Piratgruppen til prisen "Årets ide". Denne gang er det LO, som trækker en støtte på 50.000 kroner, der i stedet skal gå til en ung udøvende musikkunstner. "Vi har været glade for samarbejdet med Steppeulven, men med nomineringen af Piratgruppen giver Foreningen af Danske Musikkritikere indirekte støtte til piratkopiering og undergraver dermed danske kunstneres rettigheder," siger LO's næstformand, Tine Aurvig-Huggenberger. Dansk Artist Forbund og Danske Musikeres Forbund har tidligere trukket deres støtte til prisen. (Berlingske Tidende)

E-fakturaer forældet før start

Det offentlige kan få svært ved at bestille varerne elektronisk, når det fra 1. februar kun vil modtage digitale fakturaer. Regeringen har valgt et system, hvor grundstenen er en forældet dansk version af et internationalt digitalt sprog, UBL (universal business language). Loven bygger på en udgave beregnet på at modtage fakturaer, ikke til at sende vareordrer. Amtsrådsforeningen frygter, at det hindrer integrerede løsninger og dermed den fulde gevinst ved at gå over til digital handel. "Al sagkundskab taler for, at man anvender version UBL 1.0, da denne standard kan anvendes i et integreret indkøbsforløb og dermed kan danne grundlag for egentlige effektiviseringsgevinster," skriver Amtsrådsforeningen i et brev, som den har ventet svar på i to måneder. (Berlingske Tidende)

Elektronisk fakturatvang kræves udskudt

Fire organisationer har henvendt sig til finansminister Thor Pedersen og bedt om udsættelse, så kravene til digitale fakturaer først indføres 1. juli. Handel, Transport og Serviceerhvervene (HTS), Dansk Transport og Logistik, De Samvirkende Købmænd og Dansk Byggeri mener, at informationskampagnen har været meget sen. "Vi hører fra mange virksomheder, at de ikke bliver klar. De offentlige myndigheder har været meget sene med deres informationskampagne over for virksomhederne, og vi har indtryk af, at mange virksomheder fortsat ikke er bevidste om, hvad der kræves af dem inden 1. februar," siger chefkonsulent Christian Seestoft fra HTS. (Berlingske Tidende, Erhvervsbladet)

Svært at beskytte firmanavn på nettet

Klagenævnet for Domænenavne slår igen fast, at det er svært at beskytte sit firmanavn på nettet, hvis man bruger en almindelig betegnelse. Virksomheden Stilladsreklame har længe brugt siden www.stilladsreklame.dk, men nu får konkurrenten City Reklame alligevel lov til at bruge adressen www.stillads-reklame.dk. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere