Fredagens aviser om it

Julekunder svigtede netbutikker. Århusianere udvikler chip til fodbolde. Kold krig mellem skattemyndigheder om TDC-hul. Dansk golfsoftware har eksportsucces. Simpel løsning mod e-kaos.

Julekunder svigtede netbutikker

Julehandelen på nettet steg kun med ni procent i forhold til tidligere, og julen gav derfor ikke det ventede gennembrud til danske netbutikker. Netbutikkernes omsætning udgør estimeret seks milliarder kroner på årsbasis, hvilket er tre procent af den etablerede detailhandels omsætning på 200 milliarder kroner. "Vi havde håbet på en større vækst. Det stiger støt og roligt, men når det ikke er steget mere, kan det skyldes, at julehandelen generelt ikke var så god som ventet," siger Morten Kamper, direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel. I hele 2004 steg antallet af dankorttransaktioner på nettet med 50 procent til 13,5 millioner. I USA var væksten i nethandlen 25 procent, så den i 2004 udgjorde 130 milliarder kroner, anslår analytikere. (Børsen)

Århusianere udvikler chip til fodbolde

Efter en tvivlsom dommerkendelse i engelsk fodbold er kampen om teknologi og overvågning i fodbold igen blusset op, og det århusianske firma Goalref er snart klar med en chip til formålet. Århusianerne har i tre år kørt et forskningsprojekt, hvor de har udviklet en chip, som sidder i fodbolden og sender signal om bolden er i mål eller ej. Goalref er klar med en prototype om en måneds tid, og firmaet er ikke bange for, at giganten Adidas netop har meldt sig på banen med samme ide. "De må meget gerne komme ind - det kan åbne markedet og gøre, at måske mindre sportsfirmaer er interesserede i at samarbejde med os. Vi vidste godt, at vi ikke var alene om det," siger direktør Ulrik Merrild. Han står bag ideen sammen med AGF's talenttræner Hans Petersen og professor Ole Lehrmann Madsen fra Århus Universitet. (Børsen)

Kold krig mellem skattemyndigheder om TDC-hul

Der var tæt på kold krig mellem Told- og Skattestyrelsen og Skatteministeriets departement forud for TDC-sagen, hvor teleselskabet opnåede et fiktiv milliardfradrag gennem det tyske datterselskab Talkline. Kontorchef Ivar Nordland fra Skatteministeriet er et af kronvidnerne i sagen, og han blev afhørt torsdag. Han kunne afsløre store konflikter mellem departementet og dets egen styrelse i 2001, fordi Told- og Skattestyrelsen tolkede reglerne på en måde, der senere blev til TDC's fordel. En indstilling til Ligningsrådet endte med et møde, som cheferne forlod i ophidset tilstand, hvorefter de ikke talte med hinanden i flere uger. Ivar Nordland fortalte også, at oplysninger om skattehullet aldrig nåede frem til skatteministrene Ole Stavad og Frode Sørensen. (Børsen, Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Dansk golfsoftware har eksportsucces

En hensigtserklæring med National Golf Network, den største leverandør af golfsoftware i Sydafrika, betyder, at succesen fortsætter for det jyske softwarefirma Golfbox. Aftalen vurderes at have et potentiale på 10 millioner kroner over tre år. Firmaet leverer software til administration af golfklubber og har i løbet af 2004 fået 45 golfklubber i Danmark som kunder. "Sydafrika er et spændende, stort og meget hastigt voksende marked. Med baggrund i den indgåede aftale og det faktiske markedspotentiale, forventer vi meget hurtigt at få fodfæste blandt størsteparten af de sydafrikanske golfklubber," siger direktør Per Asmussen. Systemet er også solgt til Norges Idrætsforbund og Golfunion til brug for 200 norske golfklubber. (Børsen)

Simpel løsning mod e-kaos

Direktør Erik Weidinger, medlem af erhvervsrådet i Gladsaxe Kommune og med i Dansk Industris repræsentantskab, mener, at der er en simpel løsning på at undgå det kaos, som lurer, når offentlige myndigheder fra 1. februar skal modtage fakturaer digitalt. "I opstartsperioden kan kommunerne meget let give leverandøren de nødvendige oplysninger. De enkelte kontorer og institutioner, der køber varer og tjenesteydelser, skal bare have et simpelt, fortrykt stykke papir med EAN-nummeret, en tom rubrik til ordrenummeret og en tom rubrik til navnet. Dette stykke papir skal så følge med alle ordrer, de afgiver," siger Erik Weidinger. EAN-nummeret er det nummer, som identificerer modtageren af betalingen, men mange kommuner oplyser blot, at nummeret er lagt på nettet. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere