Danske tal viser stor Firefox-fremgang

Web-browseren Firefox vinder frem på bekostning af Microsofts Internet Explorer, understreger nye tal fra Foreningen af Danske Internetmedier. På Computerworld Online har snart to ud af fem brugere droppet Microsofts Internet Explorer.

Nye tal fra Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) understreger fremgangen for open source web-browseren Firefox, der langsomt vinder ind på den altdominerende Internet Explorer fra Microsoft.

Det er kun anden gang, at FDIM opgør andelen af browsere. Tallene er interessante, fordi de inkluderer de danskere, der i december har besøgt 20 af de største websites i Danmark, og således viser udviklingen i den brede befolkning.

Ifølge tallene var der installeret Firefox på 2,41 procent af danskernes internet-pc'er, og det var en fordobling i forhold til den første måling i oktober.

Tallene viser også, at 1,99 procent - eller en ud af 50 - danske netbrugere allerede er gået i gang med at bruge version 1.0 af Mozilla Firefox, der først blev lanceret i begyndelsen af november.

Alligevel tror direktør Jon Lund fra FDIM ikke, at open source-udfordreren slår Microsoft helt af banen i første omgang.

- Microsoft sidder jo meget på en meget solid del af markedet, og jeg tror ikke, Firefox har potentiale til at true Microsoft. Langt de fleste brugere har noget software, som de synes godt om. Der er nogle brugere, som foretager et aktivt browservalg, men det er ikke hr. og fru Danmark, der gør det, siger Jon Lund.

Flere sikkerhedsfirmaer har anbefalet Firefox frem for Microsofts alternativ på grund af bedre sikkerhed, men som tallene viser, så sidder Microsoft fortsat på mere end 94 procent af browser-markedet i Danmark.

Ifølge en nylig international undersøgelse har udbredelsen af Firefox for første gang i mange år skubbet Microsofts andel af browsermarkedet under 90 procent.

Udviklingen ser dog anderledes ud, hvis man kigger på niche-sider med en anden type af brugere, eksempelvis herværende medie.

På Computerworld Online er Internet Explorer version fem og seks faldet til 64 procent, mens næsten 17 procent af de besøgende bruger browserne Mozilla eller Firefox.

Hertil kommer en række RSS-nyhedslæsere, hvor det ikke direkte fremgår af tallene, hvilken browser der er benyttet.

Selvom Internet Explorer på det brede marked fortsat dominerer, så opfordrer Jon Lund alligevel kraftigt medlemmerne af FDIM til at tage alle målgrupper med i overvejelserne, når de skal udvikle nye websites.

- Jeg synes helt klart, at man skal tænke på alle. Det smarteste er at lave det, så det duer til alle browsere med samme kode, siger Jon Lund.

De nye tal fra FDIM kommer samtidig med, at analysefirmaet Gartner i en analyse advarer større virksomheder mod at udskifte Internet Explorer. Godt nok bliver sikkerheden i så fald bedre, men det er også kompliceret og dyrt, advarer Gartner.

Gartners rapport understreger den store barriere for Mozilla-bevægelsen, at meget indhold på nettet fortsat er udviklet direkte til Internet Explorer, fordi browseren har så store markedsandele.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere