Adobe lover lynhurtige PDF-filer

Software-skaberen Adobe Systems er klar med en ny udgave af selskabets software til at skabe, styre og læse PDF-filer, et meget udbredt dokumentformat på nettet. Virksomheder kan nu styre adgangen til PDF-filer, mens det ikke længere kræver en tur til kaffemaskinen, hver gang PDF-læseren sættes i gang.

En ny version af Adobes Acrobat-software skal gøre hverdagen lettere for de mange internetbrugere, som nu må trille tommelfingre, hver gang de vil indlæse et PDF-dokument.

Med den syvende udgave af programmet af Acrobat Reader har Adobe haft stor fokus på at øge hastigheden, så programmet indlæses i løbet af få sekunder.

Per Haslev er produktchef for Acrobat og PDF-formatet i Danmark, og han lover, at brugerne vil opleve voldsomme forbedringer.

- I version seks flyttede vi vores Ebook-læser ind i Adobe Reader, så vi i princippet lagde to programmer sammen, og det gjorde altså, at den blev meget langsom at indlæse. Jeg må nok erkende, at vi satsede på nye funktioner og ikke hastigheden, men det har vi satset på med syveren, siger han.

Adobe Reader er et gratis program til at læse PDF-filer, mens selve Acrobat-pakken indeholder andre programmer til at skabe PDF-dokumenter.

Stor del af salget hentes fra Acrobat

Den nye version af Acrobat-pakken er en meget væsentlig lancering for Adobe. En tredjedel af Adobes omsætning på knap 10 milliarder kroner sidste år var således relateret til Acrobat og PDF-dokumenter.

En ny sikkerhedsserver er den største nyhed fra Adobe. Sikkerhedsserveren gør det muligt at styre adgangen til PDF-dokumenter på et meget detaljeret niveau.

- I det øjeblik, kunder, borgere eller brugere åbner et dokument, så tjekker den op mod en server for at se, om rettighederne stadigt er gyldige. Man kan for eksempel sætte tidsbegrænsning på en måned på en prisliste, så den ikke kan åbnes og i stedet fortæller, at den er udløbet, fortæller Per Haslev.

Prisen på sikkerhedsserveren begynder ved en kvart million kroner, men Adobe ser alligevel et stort potentielt marked i Danmark.

- Målgruppen mellemstore og store virksomheder har vist stor interesse for sikkerhedsserveren. Tilbagemeldingen er god, og jeg har absolut store forhåbninger, også i Danmark, siger Per Haslev.

Dansk version på vej

Acrobat-pakken er i første omgang kun tilgængelig på engelsk, men en dansk version kommer i løbet af halvanden måned.

- Hvis folk føler, at de vil have version 7.0, der jo er væsentligt hurtigere end den tidligere version, så kan de gøre det nu. Hvis man senere opgraderer til den danske version, så finder den selv ud af slette den gamle version, fortæller Per Haslev.

Adobes PDF-format er efterhånden blevet en de facto-standard, og selskabet har derfor forsøgt at åbne op for formatet.

- Selve specifikationen på PDF-formatet er åbent tilgængeligt, hvilket betyder, at også nogle af vores konkurrenter udvikler værktøjer til at arbejde med dokumentformatet, siger Per Haslev.

Modsat den tidligere version er Adobe Reader 7.0 også kommet i en beta-udgave til Linux.

Relevante links

Download Adobe Reader 7.0




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere