Torsdagens aviser om it

Skylden skal placeres i TDC-skattesag. Studerende stopper mobilvirus. Toldskats Tastselv på nettet skal udvides. Maconomy sikrer overskud i ventureselskab. Opkøb skal sikre vækst i Columbus. Ole Stavad inddrages i TDC-undersøgelser. Skandiabanken overvejer at fjerne Dankort-gebyr.

Skylden skal placeres i TDC-skattesag

En de helt centrale embedsmænd i den politisk varme sag om TDC's milliardfradrag i datterselskabet Talkline skal i dag afhøres. Ivar Nordland er international ekspert hos Skatteministeriet, og embedsmænd har tidligere forklaret, at han allerede i 1999 modtog advarsler om lovhullet og var med til at skrive efterfølgende lovforslag. Afhøringen skulle gerne give et svar på, hvem der er skyldig i, at lovhullet ikke blev lukket. (Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Studerende stopper mobilvirus

Tre specialestuderende fra Aalborg Universitet har udviklet en opfindelse, som kan bremse computervirus i at sprede sig på mobiltelefoner, der ellers frygtes at blive det næste store mål for den slags plager. I Danmark har TDC sponsoreret systemet, der har fået navnet Umbrella, og de tre studerende - Kristian Sørensen, Søren Nøhr Christensen og Michel Thrysøe - rejser sidst i januar til Californien for at præsentere projektet for flere firmaer. "Vi kan ikke forhindre selve angrebene, men forhindre, at de kan gøre skade. Mobiltelefoner, der i dag har Bluetooth-senderen slået til, er ekstremt lette mål," siger Kristian Sørensen. Hvis en kontrakt med elektronikgiganten Panasonic falder på plads, bliver de studerende ansat af universitet. (Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Toldskats Tastselv på nettet skal udvides

Toldskats digitale tjeneste Tastselv skal muligvis udvides, så det bliver muligt at fravælge udbetalingen af overskydende skat, hvilket i dag kun kan gøres manuelt. Det fremgår af et svar fra skatteminister Kristian Jensen (V) til Folketingets Skatteudvalg. "En ændring af TastSelv til at omfatte denne mulighed kræver en om programmering af det nuværende edb-system, som udgiftsmæssigt vil være tung. Forslaget vil dog indgå i Toldskats overvejelser i forbindelse med udviklingen af nye digitale løsninger," skriver Kristian Jensen. (Erhvervsbladet)

Maconomy sikrer overskud i ventureselskab

Efter flere års massive underskud kom investeringsselskabet Dansk Udviklingsfinansiering (DUF) i regnskabsåret 2003/04 ud med et overskud før skat på 17,1 millioner kroner. Overskuddet skyldes primært, at DUF har aktier i det børsnoterede it-selskab Maconomy, hvis aktiekurs steg voldsomt i løbet af regnskabsåret. "Udviklingen i året har været positiv, og flere af porteføljeselskaberne er inde i en spændende udvikling", siger direktør Steen Lohse efter tre år med et samlet underskud på 125,6 millioner kroner. Han har blandt andet store forventninger til it-selskaberne Isic og Saxotech. (Erhvervsbladet)

Opkøb skal sikre vækst i Columbus

Opkøb af partnere primært i Østeuropa, Rusland og Fjernøsten, heriblandt Kina og Australien, skal sikre vækst i børsnoterede Columbus IT Partner, som finansmanden Ib Kunøe i december investerede op imod 100 millioner kroner i. For at få handlefrihed betingede Ib Kunøe sit køb af en tredjedel af aktierne med, at de tidligere storaktionærer, Nordea og Michael Gaardboe, giver ham samtlige stemmerettigheder i Columbus forud for en planlagt aktieudvidelse. Columbus' strategi er at købe majoriteterne i de selskaber, der i forvejen lever af at sælge økonomisystemer fra Microsoft Business Solutions. Allerede ugen efter Ib Kunøes opkøb af Columbus-aktier fik selskabet en hidtil uhørt økonomisk hjælp fra Microsoft på 26 millioner kroner, hvilket fik aktiekursen på Columbus til at stige voldsomt. "Men der er både fordele og ulemper ved at være så strategisk knyttet til Microsoft. Man er nødt til at være helt tæt på dem, men de er samtidig ens eneste partner, og skærer de halsen over på os, så dør vi altså," siger Ib Kunøe. (Børsen)

Ole Stavad inddrages i TDC-undersøgelser

Den tidligere socialdemokratiske skatteminister Ole Stavad inddrages nu i TDC-kommissionens undersøgelser af TDC's milliardfradrag i det tyske datterselskab Talkline. Kommissionen skal finde ud af, hvad der skete med et lovforslag, der allerede i 1999 skulle lukke det skattehul, som TDC brugte til at få et kunstigt milliardfradrag. Ole Stavad var daværende skatteminister, og en ansat i Told & Skat har forklaret, at det var ministerens beslutning, at loven aldrig blev fremsat. "Med de påstande, der har været fremme, har jeg en personlig interesse i, at det bliver fuldstændigt klart og utvetydigt, at det ikke har noget på sig," siger Ole Stavad. (Jyllands-Posten)

Skandiabanken overvejer at fjerne Dankort-gebyr

Svenskejede Skandiabanken overvejer at fjerne det gebyr på 50 øre per dankort-transaktion, som samtlige danske banker ellers er enige om at tage. Skandiabanken har i Danmark primært private kunder og markedsfører sig selv som gebyrfri. "Vi følger udviklingen, og viser det sig, at 50-øres gebyret er et stort problem for erhvervslivet, vil vi se på mulighederne for at gå ind på markedet," siger Henrik Vad, direktør for Skandiabanken. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere