Nordjyder køber SMS-selskab af TDC

Efter flere år med store milliontab sælger TDC nu SMS-selskabet Migway til det nordjyske mobil-hosting-selskab End2end. Selv har End2end tabt en halv milliard kroner i sin levetid, men selskabets direktør mener, at de sammen kan skabe en god forretning.

TDC har sammen med hollandske LogicaCMG opgivet at skabe en god forretning ud af SMS-selskabet Migway, der har tabt store millionbeløb i løbet af få år og senest skrottede sin strategi i sommer.

Ny ejer af Migway bliver i stedet nordjyske End2end, der driver indholdstjenester for store mobiloperatører som Sonofon, Vodafone og T-Mobile.

Mobilkunderne bruger i stigende grad SMS-beskeder til at betale for indhold, og End2end vil bruge Migways tekniske infrastruktur til at opkræve betaling for det indhold, som End2end bruger sin infrastruktur til at opbevare og sælge.

Dertil kommer, at End2end har et tysk datterselskab, der udsender SMS-beskeder for private firmaer og internetportaler. Det kan få stor nytte af Migways teknologi.

- Det er helt sikkert, at vi har store ambitioner. Det er noget, vi vil bruge til både at udbygge Migways forretning og vores egen forretning, siger Søren Ravn, administrerende direktør for End2end.

Begge selskaber har i løbet af få år brændt store millionbeløb af på markedet for indhold til mobiltelefoner.

Langt flest penge er der røget ind og ud af End2end, som i løbet af fire år har brugt over en halv milliard kroner på at udbygge en infrastruktur, som mobilselskaber over hele verden kan bruge til at sælge indhold.

Det nordjyske selskab har i dag 50 ansatte i Nordjylland, mens der er ni ansatte i det tyske datterselskab.

Med købet af Migway kommer der otte nye ansatte til.

- Vores infrastruktur kører hos hosting-centeret Interxion i Ballerup, og vi ser klart på at flytte de to infrastrukturer sammen. Migway og End2end vil køre mere og mere sammen i et, men hvor vi rent faktisk kommer til at ligge er ikke afklaret, siger Søren Ravn.

For Migway betyder opkøbet endnu en kovending.

I sommer skiftede selskabet strategi, fordi det endnu ikke var lykkedes at gøre en forretning ud af at formidle dyre overtakserede SMS-beskeder fra indholdsudbydere til europæiske mobilselskaber.

I stedet var planen at dreje forretningen over mod avancerede tjenester til erhvervskunder, der vil overvåge og fjernstyre udstyr via mobilnettet.

Nu ser det ud til, at Migway skal tilbage mod den oprindelige strategi, for Søren Ravn peger på en aftale med Microsoft som en af årsagerne til at overtage Migway.

Migway fik en højtprofileret aftale med Microsoft i 2001 om at integrere Hotmail og beskedtjenesten Messenger med mobiltelefoner, og den var den, der lagde grunden for selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere