Fynsk Navision-hus i betalingsstandsning

Navision-selskabet Cosmos IT Partner i Odense er gået i frivillig betalingsstandsning efter længere tids økonomiske problemer og en fejlslagen satsning på at ansætte egne sælgere. Ejeren ser dog lyst på fremtiden og har netop landet en millionordre trods betalingsstandsningen.

Efter et halvt år med økonomiske problemer vil it-selskabet Cosmos IT Partner nu have styr på sagerne og er derfor gået i en frivillig betalingsstandsning.

Odense-selskabet med 10 ansatte fokuserer på konsulent- og udviklingsydelser til de tidligere Navision-produkter C5, XAL og Axapta.

En kraftig satsning på aggressivt salg har dog slået bunden ud af økonomien, og selskabet vil derfor forsøge at indgå afbetalingsordninger med de store kreditorer.

Ifølge administrerende direktør René Vilsgaard har 10 sælgere i løbet af kort tid været inde og ude af selskabet, uden at det har ført til øget salg.

- Jeg tror ikke, at sælgere kan sælge mere. Folk gider ikke Powerpoint-præsentationer og en snak fra de varme lande. De vil have en konsulent ud, der kan fortælle om produktet og rådgive dem, siger han.

Den fejlslagne satsning på salg er resulteret i, at partner Asbjørn Munk Ingebrigtsen i november trådte ud af direktionen, så René Vilsgaard i dag er eneejer af selskabet.

Optimist trods nedtur

Han ser optimistisk på fremtiden trods betalingsstandsningen, specielt fordi en stor kunde netop har lagt en millionordre hos selskabet.

- Det ser meget positivt ud. Lige så snart vi har fået en ordning med kreditorerne, så træder vi ud af betalingsstandsningen igen. Selvfølgelig er det ikke en rar situation det her, men den er nødvendig for at komme videre, fortæller René Vilsgaard.

Han forventer, at Cosmos IT Partner kommer ud af 2004 med en omsætning på knap 10 millioner kroner og røde tal på bundlinjen.

Tror på overskud

Med en kommende omstrukturering mener han dog, at selskabet er tilbage til samme status som for to år siden, da han også var eneejer, og der var overskud.

Blandt andet sætter han stor lid til samarbejdet med et andet Navision-hus, PC System Gruppen fra Rødovre.

Selvom de to selskaber i princippet er konkurrenter, har de gennem tre år samarbejdet om salg og levering af ydelser inden for forretningssystemer, ERP.

Konkret fungerer samarbejdet ved, at den, der har kunden og projektet, køber timer af den anden part. Det samarbejde skal nu intensiveres.

- Vi har nogle kompetencer, der ligger meget tæt på hinanden. Vi hjælper hinanden med de forskellige opgaver for at holde omkostningerne nede. Det er jo nogle dyre herrer, vi har med at gøre, siger Viggo Spenner, administrerende direktør for PC System Gruppen, der har godt 40 ansatte.

Cosmos IT Partner havde på sit højeste 17 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere